Τρίτη 29 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ασύδοτοι οι εργοδότες τρομοκρατούν

Τη βία σε βάρος εργάτριας καταγγέλλει το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας

Το μέγεθος της εργοδοτικής ασυδοσίας και τρομοκρατίας, που τρέφεται και μεγαλώνει από την αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ένιωσε από πρώτο χέρι η εργαζόμενη Β. Καϊμακτζίδου στη βιοτεχνία «ΜΑΣΤΕΡ», όταν διεκδικώντας τα δικαιώματά της ο εργοδότης της Οδυσσέας Τυλιγάδας την έσυρε, κυριολεκτικά, από το χώρο εργασίας μέχρι το δρόμο.

Οπως κατήγγειλε στο «Ρ» η ίδια η εργαζόμενη, πριν δύο βδομάδες, ο εργοδότης τη σταμάτησε παράνομα από την εργασία της με το έτσι θέλω, λέγοντάς της «θα πάρεις άδεια δύο εβδομάδων», χωρίς να τη δώσει καν ούτε το προβλεπόμενο από το νόμο επίδομα αδείας. Η εργαζόμενη δουλεύει σε αυτή τη βιοτεχνία σχεδόν πέντε χρόνια και ενώ έχει υπογράψει σύμβαση εργασίας ως γαζώτρια πληρώνεται με το μισθό του ανειδίκευτου, παίρνοντας μόλις 138 ευρώ την εβδομάδα (!), παρ' όλο που ασκεί αυτό το επάγγελμα πάνω από είκοσι χρόνια. Επιπλέον, ο εργοδότης της της χρωστά ένσημα περίπου ενός χρόνου.

Η εργαζόμενη προσέφυγε στο Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος και στην Επιθεώρηση Εργασίας. Η Επιθεώρησε όρισε να γίνει για χτες τριμερής συνάντηση αλλά ο εργοδότης δεν εμφανίστηκε. Αμέσως μετά η εργαζόμενη πήγε να πιάσει δουλιά αλλά εκεί την υποδέχτηκε ο εργοδότης Οδ. Τυλιγάδας, ο οποίος μπροστά στη δίκαιη απαίτησή της να της καταβληθούν η διαφορά των μισθών και τα ένσημα, την έπιασε από τους ώμους και την πέταξε έξω από τα γραφεία.

Το γεγονός αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο, στην οποία επισημαίνει ότι η εργοδοτική τρομοκρατία καλά κρατεί καθώς οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ «μέσα από τα αντεργατικά μέτρα που έχουν πάρει έως σήμερα τους άνοιξαν το δρόμο ακόμα και να βιαιοπραγούν σε βάρος μας όταν διεκδικούμε τα αυτονόητα». Καταγγέλλουμε αυτού «του είδους τις φασιστικές πρακτικές και τους δηλώνουμε ότι θα μας βρουν απέναντί τους μαζικά και οργανωμένα. Απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και των ενσήμων στην εργαζόμενη καθώς και την επιστροφή της στη δουλιά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ