Τρίτη 29 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Σε μάχη για το μεροκάματο

Σε σκληρή μάχη για την υπεράσπιση του ίδιου του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και της ναυτεργατικής νομοθεσίας αναδεικνύεται ο αγώνας που δίνουν από την περασμένη Παρασκευή 25 του μήνα οι ναυτεργάτες των πληρωμάτων των επιβατηγών πλοίων «ΡΟΔΟΣ», «ΠΑΤΜΟΣ» και «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» του εταιρικού «σχήματος» «ΔΑΝΕ - ΑΝΕΚ», δηλαδή του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Οι ναυτεργάτες του «ΔΙΑΓΟΡΑΣ», το οποίο είναι το μόνο από τα τρία πλοία του «σχήματος» που «δουλεύει» - τα άλλα δύο βρίσκονται παρατημένα στο μόλο Δραπετσώνας λόγω βλαβών - παρέμειναν και χτες στον καταπέλτη του πλοίου συνεχίζοντας την επίσχεση εργασίας και κρατώντας το ακινητοποιημένο. Μαζί τους βρίσκονται τα πληρώματα και των άλλων δύο πλοίων, ενώ την όλη οργάνωση του αγώνα την έχουν αναλάβει τα ταξικά ναυτεργατικά συνδικάτα ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, καθώς η συμβιβασμένη πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΝΟ, δηλαδή οι συνδικαλιστές των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ έχουν εξαφανιστεί...

Το εταιρικό σχήμα με την πλήρη κάλυψη του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννη, ο οποίος να σημειωθεί ότι έχει επικυρώσει την εφαρμογή της ΣΣΕ με την υπογραφή του, έχει να καταβάλει μισθούς εδώ και τέσσερις μήνες, οφείλει Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, ολόκληρη την άδεια του 2003 και επιπλέον έχει εγκαταλείψει τα πληρώματα των πλοίων «ΡΟΔΟΣ» και «ΠΑΤΜΟΣ», χωρίς νερό και τροφή! Επιπλέον, τη νύφη πληρώνουν και οι νησιώτες, συνολικά το επιβατικό κοινό, καθώς έχει πληγεί η απρόσκοπτη συγκοινωνιακή σύνδεση των νησιών, στα οποία είναι δρομολογημένα τα πλοία αυτά, με την ηπειρωτική χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη Παρασκευή ο Γ. Βαρδινογιάννης είχε αξιώσει οι ναυτεργάτες να δεχτούν την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους με... δόσεις, πράγμα που βέβαια απέρριψαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ