Τρίτη 29 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
Μαζική διαμαρτυρία σωματείων

Στα γραφεία της ΕΣΕΕ που κωλυσιεργεί εδώ και μήνες τις διαπραγματεύσεις

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα δεκάδες συνδικαλιστές πρωτοβάθμιων σωματείων του Εμπορίου στα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, όπου διεξαγόταν η δεύτερη διαπραγματευτική συνάντηση για την υπογραφή της κλαδικής σύμβασης του Εμπορίου για το 2004, μεταξύ των εργοδοτικών οργανώσεων και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Οι συνδικαλιστές που συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο, κατήγγειλαν έντονα τους εργοδότες, οι οποίοι αποθρασυμένοι από τη γενικότερη κυβερνητική πολιτική και την πολιτική της ΕΕ που τους στρώνουν το δρόμο για την κατάργηση των ΣΣΕ, αρνούνται πλέον να συζητήσουν την υπογραφή της. Είναι χαρακτηριστικό ότι η δεύτερη συνάντηση γίνεται έξι μήνες μετά την καταγγελία της σύμβασης, ενώ η πρώτη πραγματοποιήθηκε μόλις την περασμένη βδομάδα.

«Η πλειοψηφία στην Ομοσπονδία ξεπούλησε τη σύμβαση στην ολιγαρχία», ήταν ένα από τα συνθήματα που φώναξαν οι συνδικαλιστές, καθώς συνένοχοι σε αυτή την κατάσταση είναι και η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας, που όχι μόνο δεν έκανε τίποτα τόσο καιρό για να οργανώσει τον κλάδο και να πιέσει τους εργοδότες, αλλά σήμερα διαπραγματεύεται τη ΣΣΕ με γενικά και αόριστα αιτήματα που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τις ανάγκες των εργαζομένων.

Τα σωματεία και οι εργαζόμενοι του κλάδου διεκδικούν 1.100 ευρώ πρώτο μισθό, κατάργηση του ωρομισθίου και της μερικής απασχόλησης, 35ωρο, 7ωρο πενθήμερο, δημόσια κοινωνική ασφάλιση, νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ