Τρίτη 29 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πετσοκόβουν δικαιώματα των αναπήρων

Απαράδεκτη αδικία και καταπάτηση σημαντικών κατακτήσεων σε βάρος των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμεΑ) χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ) τη διάταξη υπ' αρ. 2/190/0094 του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου.

«Η διάταξη αυτή που περιορίζει τις παροχές στα άτομα με ειδικές ανάγκες, μέχρι την ηλικία των 18 ετών, είναι απαράδεκτη και αναχρονιστική, όταν σε όλα τα υπόλοιπα Ταμεία έχει πάψει να ισχύει εδώ και αρκετά χρόνια», επισημαίνει η ΠΟΣΓΚΑμεΑ. Ενώ σχετικά με την παράγραφο που αναφέρεται μόνο σε άτομα με βαριά νοητική ή σωματική αναπηρία που φοιτούν σε Κέντρα, επισημαίνει ότι «δεν είναι σύμφωνη με αυτά που ισχύουν στα υπόλοιπα Ταμεία».

«Μέχρι σήμερα, τόσο εκ μέρους του υπουργείου Υγείας, όσο και εκ μέρους του ΟΠΑΔ, οι απαντήσεις που μας δίνονται είναι αόριστες και δε δίνουν λύση στο πρόβλημα. Ο χώρος των ΑμεΑ και ιδιαίτερα των Ασφαλισμένων του Δημοσίου και των οικογενειών τους έχει περιέλθει σε πολύ δύσκολη θέση, διότι λόγω των οικονομικών προβλημάτων που προέκυψαν από αυτή την απόφαση, τα άτομα αυτά δεν μπορούν να κάνουν φυσικοθεραπεία, λογοθεραπεία κλπ., με αποτέλεσμα να αισθάνονται πολίτες β' κατηγορίας», υπογραμμίζει η Ομοσπονδία και ζητάει την τροποποίηση της συγκεκριμένης διάταξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ