Τρίτη 29 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΕΡΤ 3
Αναχαίτιση της συρρίκνωσης

Με την άμεση αντίδραση των εργαζομένων αλλά και την έγκαιρη παρέμβαση της ΕΣΗΕΜ-Θ, που συνεδρίασε έκτακτα μετά από αίτημα των εργαζομένων, αναχαιτίστηκε προσωρινά η συρρίκνωση και το κλείσιμο του «9,58 fm», του πολιτιστικού ραδιοφώνου της ΕΡΤ 3 που εκπέμπει από τη Θεσσαλονίκη.

Χτες το πρωί οι εργαζόμενοι της πρωινής βάρδιας που πήγαν να πιάσουν δουλιά στις 7 π.μ., βρήκαν κλειδωμένα τα δύο στούντιο ροής και ηχογραφήσεων, και τα γραφεία τους. Ετσι οι εργαζόμενοι που έπρεπε να βγάλουν πρόγραμμα στις 7 π.μ. παρέμειναν στο πεζοδρόμιο μέχρι τις 9.30 π.μ. Οπως πληροφορήθηκαν από τους τεχνικούς, ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ 3 Νίκος Κούρτης, είχε δώσει προφορική εντολή να μην υπάρξει βάρδια για παραγωγή προγράμματος στον «9,58», επικαλούμενος λόγους «ασφάλειας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων»...

Μετά τις αντιδράσεις των εργαζομένων που δήλωσαν αποφασισμένοι ακόμη και να προχωρήσουν σε κατάληψη των χώρων, τελικά στις 9.30 π.μ. ξεκλειδώθηκαν τα λουκέτα, άνοιξαν τα στούντιο και ξεκίνησε το πρόγραμμα.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, που επιβεβαιώνονται και από την επιστολή της Β. Χαραλαμπίδου, προϊσταμένης προγράμματος του «9,58» προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, υπάρχει εντολή για μεταφορά του «9,58» στους χώρους όπου συνωστίζονται ο «102 fm» και το πρόγραμμα των βραχέων. Απόφαση που όπως φαίνεται, εντάσσεται στους σχεδιασμούς για συρρίκνωση αρχικά και σταδιακά την οριστική του κατάργηση.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, όπου κλήθηκε και παραβρέθηκε ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ 3, φάνηκε να «τα μαζεύει» και διασκέδασε τις εντυπώσεις δηλώνοντας πως δεν υπάρχει πρόθεση συρρίκνωσης ή κατάργησης του «9,58».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ