Τρίτη 29 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Μπροστά στην απεργία

Με εξορμήσεις μέσα και έξω από τα ξενοδοχεία, το Συντονιστικό Σωματείων Αττικής προετοιμάζει εντατικά τη νέα απεργιακή κινητοποίηση

 Εξω από τα ξενοδοχεία της πλατείας Συντάγματος, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι έστησαν τη «μονάδα» της ενημέρωσης
Εξω από τα ξενοδοχεία της πλατείας Συντάγματος, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι έστησαν τη «μονάδα» της ενημέρωσης
Με καθημερινές εξορμήσεις στα ξενοδοχεία της Αττικής, δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της νέας 24ωρης απεργίας, στις 7 Ιούλη, οι ταξικές δυνάμεις του κλάδου. Η μεγάλη συμμετοχή και η αγωνιστική διάθεση των ξενοδοχοϋπαλλήλων, όπως αυτή εκφράστηκε στην τελευταία απεργιακή κινητοποίηση στις 17 Ιούνη, δηλώνει την προοπτική που ανοίγει για την αποφασιστική κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Οι εργαζόμενοι παλεύουν και διεκδικούν: Την υπογραφή Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Κατώτερο βασικό μισθό 1.100 ευρώ. Σταθερή και πλήρη εργασία με κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Μείωση του χρόνου εργασίας στις 35 ώρες τη βδομάδα, με 7ωρο, 5ήμερο. Ελάχιστη σύνθεση προσωπικού των ξενοδοχείων, καθορισμό καθηκόντων για όλες τις ειδικότητες, κλπ.

Εκτός από τις περιοδείες στους χώρους δουλιάς και τη συζήτηση με τους εργαζόμενους, το Συντονιστικό Σωματείων Ξενοδοχείων Αττικής δίνει και τη μάχη της ενημέρωσης, συνολικά των εργαζομένων της Αθήνας, αλλά και των τουριστών. Ετσι χτες, συνδικαλιστές έστησαν το πρώτο τραπεζάκι για δυο περίπου ώρες έξω από τα ξενοδοχεία του Συντάγματος, «Αθενς Πλάζα», «Κινγκ Τζορτζ» και «Μεγάλη Βρετανία». «Αντιστεκόμαστε, απεργούμε, διεκδικούμε», ακούστηκε ξανά και ξανά από την ντουντούκα, με την οποία οι συνδικαλιστές ενημέρωναν για την κατάσταση στον κλάδο και τις διεκδικήσεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Στους τουρίστες και πολίτες μοιράστηκε η ανακοίνωση του Συντονιστικού στα ελληνικά και στα αγγλικά. Ταυτόχρονα, ομάδα συνδικαλιστών περιόδευσε μέσα στα ξενοδοχεία «Αθενς Πλάζα» και «Κινγκ Τζορτζ».

Η χτεσινή αυτή κινητοποίηση θορύβησε αρκετά τους ιδιοκτήτες των τριών ξενοδοχείων, γι' αυτό και η διεύθυνση του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία» απαγόρευσε την είσοδο στους συνδικαλιστές, που ήθελαν να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για την απεργία. Μάλιστα, κάλεσε και την αστυνομία για να συνδράμει στο «έργο» της. Οι συνδικαλιστές ξεκαθάρισαν ότι κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει την επαφή και συζήτηση με τους εργαζόμενους και μετά από αυτό ανανέωσαν το ραντεβού τους για περιοδεία στο ξενοδοχείο σήμερα το μεσημέρι. Με σχετική ανακοίνωση, το Συντονιστικό καταγγέλλει: «Πρέπει να καταλάβουν οι εκπρόσωποι της "Χάγιατ" ότι εδώ είναι Ελλάδα και όχι Αμερική. Με τον αγώνα μας θα σπάσουμε τη σιωπή. Θα ανοίξουμε την πόρτα της δημοκρατίας και των συλλογικών και ατομικών δικαιωμάτων μας».

Με μια αρκετά καυστική ανακοίνωση, το Συντονιστικό Σωματείων Ξενοδοχείων Αττικής καταγγέλλει τον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Π. Παναγιωτόπουλο, καθώς η δέσμευσή του, για συνάντηση με αντιπροσωπεία συνδικαλιστών τις επόμενες 4 - 5 μέρες από τη μέρα της απεργίας (17 Ιούνη), έμεινε στα λόγια.

Το Συντονιστικό αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του: «Πολύ γρήγορα, κύριε υπουργέ, αποκαλυφθήκατε. Πολύ γρήγορα επιβεβαιώσατε όλους αυτούς που έλεγαν τα πράγματα με το όνομά τους. Πολύ γρήγορα κατάλαβαν και όσοι είχαν αυταπάτες με ποιους έχουν να κάνουν. Εμείς δεν είχαμε αυταπάτες. Γνωρίζουμε πολύ καλά ποιους υπηρετείτε με την πολιτική σας. Θα σας υποχρεώσουμε, έτσι και αλλιώς, να πάρετε θέση. Θα σαρώσει το εργατικό κίνημα την αντεργατική σας πολιτική. Θα επιβάλει με το μαζικό, ανυποχώρητο αγώνα το δίκιο της εργατικής τάξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ