Τρίτη 29 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Βήματα οργάνωσης και συντονισμού

Συνεδριάζουν οι Τοπικές Γραμματείες Μακεδονίας - Θράκης

Με στόχο τη συντονισμένη και μαζική αντεπίθεση των εργαζομένων στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που όπως όλα δείχνουν θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, οι Τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ στη Μακεδονία και τη Θράκη συνεδριάζουν και συζητούν τα αναγκαία βήματα που απαιτούνται ώστε πιο αποτελεσματικά να οργανωθεί και να κλιμακωθεί η αντίσταση των εργαζομένων.

Χτες το βράδυ, στην Καβάλα, έγινε σύσκεψη των Τοπικών Γραμματειών του ΠΑΜΕ από την Καβάλα, την Ξάνθη και τη Δράμα. Ο κεντρικός εισηγητής, Θύμιος Ευθυμίου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, παρουσίασε το συνολικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ και σημείωσε πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα πρέπει να ενταθεί η προσπάθεια, με πρωτοβουλία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για την ανασυγκρότηση και ενεργοποίηση των Σωματείων που βρίσκονται σε αδράνεια, με την παράλληλη μαζικοποίηση των συνδικάτων. Οπως ανέφερε, η επίθεση στην εργατική τάξη συνεχίζεται και θα ενταθεί το επόμενο διάστημα και κυρίως αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Εργατική Τάξη πρέπει να είναι έτοιμη να παλέψει για να αναχαιτίσει τις νέες απολύσεις, να διεκδικήσει μέτρα ενίσχυσης των εισοδημάτων της και αντιμετώπισης της ακρίβειας. Στη διάρκεια της σύσκεψης, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη Λαχειοφόρο Αγορά του ΠΑΜΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη πανελλαδικά και σημειώθηκε πως αυτή η προσπάθεια πρέπει να αγκαλιαστεί από όσο το δυνατόν περισσότερους. Πως η οικονομική στήριξη του ΠΑΜΕ πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων, γιατί από αυτή εξαρτάται άμεσα και σε σημαντικό βαθμό η δράση και ο συντονισμός της τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Αντίστοιχες συσκέψεις θα γίνουν τις επόμενες ημέρες σε Αλεξανδρούπολη, Κιλκίς, Νάουσα και Κοζάνη, με συμμετοχή των γραμματειών του ΠΑΜΕ από τους όμορους νομούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ