Τρίτη 29 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Στάσεις εργασίας των εργαζομένων

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις προετοιμάζουν οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά για τις επόμενες μέρες, αντιδρώντας στο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το ναυπηγείο. Συγκεκριμένα, μεθαύριο Πέμπτη 1η Ιούλη, θα γίνει στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη της πρωινής βάρδιας. Στις 6 Ιούλη, θα γίνει νέα στάση τις ίδιες ώρες, ενώ στη διάρκειά της οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 12.30 το μεσημέρι στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

Ωστόσο, η παράταξη της ΠΑΣΚΕ, που πλειοψηφεί στη διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων «ΤΡΙΑΙΝΑ» μαζί με τη ΔΑΚΕ προσπαθούν να μετατρέψουν τις κινητοποιήσεις σε «άσφαιρα πυρά», περιορίζοντας το διεκδικητικό πλαίσιο μόνο στα προβλήματα που έχουν προκύψει από τη στάση της διοίκησης που έχει εγκαταστήσει στο ναυπηγείο η αγοράστρια εταιρία HDV, με τελευταίο την επιστολή που απέστειλε η Νομαρχία Αθηνών στην εταιρία, προειδοποιώντας ότι αν μέσα σε δύο μήνες δεν αυξήσει το μετοχικό της κεφάλαιο στα όρια που ορίζει ο νόμος 2190/1920, θα ανακληθεί η άδικη σύστασή της.

Η αγωνιστική παράταξη της «Εργοστασιακής Επιτροπής» καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν ουσιαστικό περιεχόμενο στις κινητοποιήσεις, διεκδικώντας ναυπηγείο υπό δημόσιο έλεγχο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ