Τρίτη 29 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Δεν άνοιξε ούτε ένα

Δυναμική κινητοποίηση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Ούτε ένα κατάστημα τροφίμων στην Κέρκυρα δεν άνοιξε την περασμένη Κυριακή (27/6/2004) μετά τη δυναμική κινητοποίηση που έκανε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νησιού. Τη δυνατότητα για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας δίνει η παράνομη απόφαση του νομάρχη Κέρκυρας, Γ. Μαχειμάρη.

Αυτή την Κυριακή δεν επιχείρησαν να ανοίξουν ούτε οι αλυσίδες καταστημάτων τροφίμων «ΣΚΟΝΤΟ ΜΑΡΚΕΤ» και «ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΡΚΕΤ» που είχαν ανοίξει αρχικά την Κυριακή 20/6/04. Τελικά όμως και τότε έκλεισαν μετά την κινητοποίηση του Σωματείου.

Οπως υπογραμμίζει η διοίκηση του Σωματείου, τα αποτελέσματα της μέχρι τώρα δράσης είναι σημαντικά. Το ότι η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και η απελευθέρωση του ωραρίου - σημειώνει το Σωματείο - είναι στους άμεσους στόχους της κυβέρνησης φαίνεται και από το γεγονός ότι μόλις πριν ένα μήνα το υπουργείο Απασχόλησης έδωσε την εντολή στην Επιθεώρηση Εργασίας να σφραγίζει καταστάσεις εργαζομένων στα καταστήματα τροφίμων ακόμα και για τις Κυριακές. Κάτι που για πολλά χρόνια δεν ίσχυε.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί τους εργαζομένους σε επαγρύπνηση και ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση στο Σωματείο και παραπέρα ενίσχυση του ταξικού αγώνα. Τη συμπαράστασή τους στο Σωματείο εκφράζουν με απόφασή τους το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αγίου Γεωργίου Κέρκυρας, το Σωματείο Οικοδόμων, η ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, το Σωματείο Συμβασιούχων Υπουργείου Πολιτισμού Β/Δ Ελλάδας και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ