Τετάρτη 30 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Τρομοκράτες των λαών

«Την ώρα που ηρωικοί Τούρκοι διαδηλωτές αψηφούσαν τις σιδηρόφρακτες στρατιές της αστυνομίας για να υψώσουν το δικό τους ηχηρό "όχι" λαμβάνονταν (με τη συμμετοχή και του Ελληνα Πρωθυπουργού) σημαντικές "τρομοκρατικές" αποφάσεις κατά του Αφγανιστάν, του Ιράκ και της Μέσης Ανατολής» (ο Γιάννης Διακογιάννης στα «ΝΕΑ»).

Για ποιον χτυπά η καμπάνα;

«Οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις με οποιαδήποτε ονομασία κι αν εμφανίζονται δυνάμεις κατοχής ήταν και δυνάμεις κατοχής θα συνεχίσουν να θεωρούνται. Οπως δυνάμεις κατοχής θα θεωρούνται αναμφισβήτητα και όποιας άλλης εθνικότητας στρατιωτικές μονάδες βρίσκονται αυτή τη στιγμή ή ενδεχομένως βρεθούν υπό οιαδήποτε ιδιότητα σε ιρακινό έδαφος» (το κύριο άρθρο στο «ΕΘΝΟΣ»).

Σε ρόλο αντεργάτη και καταδότη

«Αμεση προτεραιότητα για το Βελιγράδι είναι η δημιουργία σταθερής κυβέρνησης, ικανής να εφαρμόσει επώδυνες πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις και να συνεργαστεί με τη Δύση σε αμφιλεγόμενα θέματα αρχής γενομένης από το δικαστήριο εγκλημάτων πολέμου» (το άρθρο σε FT/«ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

Τα κινήματα της ΕΕ

«Τα κινήματα κατά του πολέμου και της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης αποτελούν τον αντίπαλο σε αυτήν την πορεία που αποσυνθέτει την ΕΕ» (το κύριο άρθρο στην «ΑΥΓΗ»).

Δεν αμφιβάλλουμε

«Μην αμφιβάλλετε: είτε με "μαθηματικό τύπο" είτε με "μειοδοτικούς διαγωνισμούς" τον λογαριασμό σ' εμάς θα τον στείλουν» (ο Νεόκοπος στα «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ