Τετάρτη 28 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΔΑΠ
«Στο γύψο» ακόμη και οι ενημερωτικές επισκέψεις!

Κλίμα στρατοκρατίας και «πάγωμα» πολιτικής, συνδικαλιστικής και δημοκρατικής δράσης επιβάλλει με πρόσχημα την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων και η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, με σχετική εγκύκλιο που εκδόθηκε στις 21 του Ιούλη και διανεμήθηκε ήδη - ενυπόγραφα μάλιστα σε έναν προς έναν - στους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, από τις 26 του Ιούλη 2004, δηλαδή από προχτές, η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ ...«αποφασίζει και διατάσσει» τα εξής:

  • «Απαγορεύεται γενικώς η προσέλευση στα κτίρια και στις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στους μη έχοντες εργασία
  • Ουδεμία επίσκεψη ενημερωτικού ή πληροφοριακού χαρακτήρα επιτρέπεται σε εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου»!

Ουσιαστικά, με την εγκύκλιο αυτή η ΕΥΔΑΠ απαγορεύει ακόμη και την επίσκεψη βουλευτών ή συνδικαλιστών στις εγκαταστάσεις της προκειμένου να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για ζητήματα που αφορούν είτε στα δημοκρατικά τους δικαιώματα, είτε στις εργασιακές τους σχέσεις και δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι της Επιχείρησης εκφράζουν δικαιολογημένα το φόβο ότι το καθεστώς αυτό, κάτω από την έξαψη της τρομο-λαγνείας και τρομοϋστερίας, θα επιδιωχτεί να παραμείνει και μετά την τέλεση των Αγώνων. Ηδη στην ίδια εγκύκλιο για κάποια από τα μέτρα, όπως αυτό της τήρησης Βιβλίου Επισκεπτών από τους φύλακες των εισόδων των εγκαταστάσεων (πλην περιφερειακών κέντρων), επισημαίνεται ρητά ότι «θα τηρηθούν και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες»...

Κατά τ' άλλα στην εγκύκλιο αναφέρονται σειρά άλλων μέτρων, όπως η είσοδος του εποχικού προσωπικού, των εργαζομένων σε διάφορες εργολαβίες και των οχημάτων μόνο με βάση ειδικές καταστάσεις, κ.ά.

Ευκαιρίας δοθείσης, μάλιστα, δεν παραλείπει να συνιστά ότι «θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα και προσοχή στην παρουσία των υπαλλήλων και των εγκαταστάσεών μας διότι η εικόνα τους είναι ο καθρέφτης της Εταιρίας»!..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ