Τετάρτη 28 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καθεστώς τρομο-λαγνείας με επικίνδυνες κατηγοριοποιήσεις

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

«Το καθεστώς τρομο-λαγνείας, που καθιερώνει επικίνδυνες κατηγοριοποιήσεις ανάμεσα στους πολίτες και μας καθιστά όλους ύποπτους, είναι απαράδεκτο και πρέπει να καταργηθεί στην πράξη από τη μαζική αντίδραση των εργαζομένων», τονίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε χτεσινή ανακοίνωσή του για την απόφαση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων να θεωρήσει ορισμένους εργαζόμενους «ανεπιθύμητους» στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις αλλά και στην ίδια την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ «Για τα απαράδεκτα νέα "πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων"» έχει ως εξής: «Σοβαρότατο ζήτημα δημιουργείται για τα πολιτικά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων με την αποκάλυψη ότι, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, αποκλείονται εργαζόμενοι από τις απαραίτητες διαπιστεύσεις που χρειάζονται για να έχουν πρόσβαση στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια των Αγώνων. Το πρώτο κρούσμα αφορά εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ, αλλά ακόμη και σε εργαζόμενους στην Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων. Τα γεγονότα είναι συγκεκριμένα και δείχνουν στην πράξη ότι λειτουργεί ξανά το φακέλωμα και η δημιουργία πολιτών β΄ κατηγορίας, με το πρόσχημα της ασφάλειας κατά της τρομοκρατίας. Το τρομολαγνικό νομοθετικό πλαίσιο που έχει θεσπιστεί και στη χώρα μας, με την ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, διαμορφώθηκε σύμφωνα με τις επιταγές των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) για εφαρμογή "τρομονόμων" που χτυπούν τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζομένων, όλων των πολιτών. Με ποια κριτήρια εξαιρούνται εργαζόμενοι από τις διαπιστεύσεις; Η κυβέρνηση της ΝΔ ελέγχεται για τις απαράδεκτες αυτές ενέργειες δημιουργίας "υπόπτων". Δε φτάνουν ο τρομοκρατικός μηχανισμός του ΝΑΤΟ, οι Αμερικάνοι "Ράμπο", το αεροπλανοφόρο "Ρούζβελτ", το "Ζέπελιν" και οι κάμερες-χαφιέδες που επιστρατεύτηκαν για την τρομο-ασφάλεια των Αγώνων, τώρα έχουμε και το φακέλωμα και τους αποκλεισμούς από τις διαπιστεύσεις».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Το καθεστώς τρομο-λαγνείας, που καθιερώνει επικίνδυνες κατηγοριοποιήσεις ανάμεσα στους πολίτες και μας καθιστά όλους ύποπτους, είναι απαράδεκτο και πρέπει να καταργηθεί στην πράξη από τη μαζική αντίδραση των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ