Τετάρτη 28 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ - Α. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
Στη Βουλή δικογραφία με εμπλοκή τους σε σκάνδαλο

Στη Βουλή διαβίβασε χτες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας, Ισίδωρος Ντογιάκος, τη δικογραφία σύμφωνα με την οποία ο πρώην υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης και ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος εμπλέκονται σε υπόθεση πώλησης έκτασης 119.800 τ.μ., που ανήκε στην Εταιρία Τουριστικών Ακινήτων, στην επιχείρηση «Αστέρας» Βουλιαγμένης.

Στο παραπεμπτικό του σημείωμα ο Ισ. Ντογιάκος κάνει λόγο για «ενδεχόμενη ποινική ευθύνη υπουργών και τυχόν συμμετόχων», καλώντας το Κοινοβούλιο να πραγματοποιήσει «τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες». Οι δυο πρώην υπουργοί εμπλέκονται ως εκπρόσωποι της ΕΤΑ, της οποίας επισημαίνεται ότι «μοναδικός μέτοχος είναι το Δημόσιο».

Στο ίδιο κείμενο γίνεται επίκληση δημοσιευμάτων εφημερίδων με βάση τα οποία διενεργήθηκε η εισαγγελική έρευνα. Επίσης σημειώνεται ότι η ΕΤΑ «ανέλαβε την υποχρέωση να πωλήσει στην αντισυμβαλλόμενη εταιρία ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΑΞΕ έκταση 119.800 τ.μ. στην περιοχή του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του "Αστέρα" Βουλιαγμένης», ενώ ως «τίμημα της αγοραπωλησίας καθορίστηκε το ποσό των 16 εκατομμυρίων ευρώ». Παράλληλα προστίθεται, ότι νωρίτερα η ίδια εταιρία «παραχώρησε στην Εθνική Τράπεζα έκταση 120 στρεμμάτων στην περιοχή του "Αστέρα" Βουλιαγμένης αντί τιμήματος 45 εκατομμυρίων δραχμών ανά στρέμμα, τιμή η οποία υπολείπεται κατά πολύ της πραγματικής αξίας της εν λόγω έκτασης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ