Τετάρτη 28 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πολιτικό Συμβούλιο χωρίς «εκπλήξεις»

Ο εσωκομματικός συσχετισμός δυνάμεων που προέκυψε από το συνέδριο, δηλαδή την «απόλυτη κυριαρχία» του Κ. Καραμανλή, και η «εκπροσώπηση» της Ντ. Μπακογιάννη αναμένεται να αποτυπωθούν, εκτός απροόπτου, και στο Πολιτικό Συμβούλιο, που εκλέγεται αύριο από τη νέα Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ.

Στην πραγματικότητα στην αυριανή συνεδρίαση θα γίνει «διορισμός» των μελών του 14μελούς ανώτερου καθοδηγητικού οργάνου της ΝΔ, αφού δε φαίνεται να υπάρχουν υποψηφιότητες πέρα από αυτές που έχουν εξασφαλίσει υποστήριξη από το Μέγαρο Μαξίμου, αν και η σχετική προθεσμία για κατάθεση υποψηφιοτήτων λήγει απόψε. Ετσι, για τις θέσεις των 7 κοινοβουλευτικών μελών του οργάνου προωθούνται στελέχη της κυβέρνησης (Πρ. Παυλόπουλος, Δημ. Σιούφας, Μ. Γιαννάκου, Ν. Κακλαμάνης, Γ. Βουλγαράκης, Φάνη Πάλλη - Πετραλιά), ενώ υποψηφιότητα αναμένεται να καταθέσει και ο Β. Πολύδωρας. Τις υποψηφιότητές τους επιβεβαίωσαν χτες η υπουργός Παιδείας, Μ. Γιαννάκου, και ο υπουργός Ανάπτυξης, Δ. Σιούφας, ενώ ο υπουργός Εργασίας, Π. Παναγιωτόπουλος, και ο υφυπουργός Αμυνας Β. Μιχαλολιάκος δήλωσαν ότι δε θα είναι υποψήφιοι για το ΠΣ.

Από την πλευρά της η Ντ. Μπακογιάννη εγκατέλειψε τις «επιφυλάξεις» της και θα είναι υποψήφια για το Πολιτικό Συμβούλιο, γιατί, όπως δήλωσε χτες, «το ανώτερο καθοδηγητικό όργανο κάθε κόμματος είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό όργανο». «Πιστεύω, πρόσθεσε, ότι οι εκλογές της Πέμπτης θα διεξαχθούν με την ίδια επιτυχία όπως και οι εκλογές της Κεντρικής Επιτροπής».

Για τα 7 εξωκοινοβουλευτικά στελέχη του οργάνου οι πληροφορίες από τη Ρηγίλλης κάνουν λόγο για «ριζική ανανέωση». Η «γραμμή» της Ρηγίλλης είναι να μην υποστηριχτούν συνδικαλιστές εν ενεργεία(!), καθώς και οι γραμματείς των επιτροπών.

Την υποψηφιότητά του για τη θέση του γραμματέα της ΚΕ ανακοίνωσε χτες ο Β. Μεϊμαράκης, δηλώνοντας ότι θα εργαστεί «να κάνουμε το κόμμα μας ακόμη πιο ανοιχτό στους πολίτες και ενδιάμεσο συνδετικό κρίκο μεταξύ κοινωνίας και κυβέρνησης, όπως το 6ο Τακτικό Συνέδριο μας δεσμεύει». Ομως, ένα από τα ερωτήματα της αυριανής ψηφοφορίας είναι πόσα «λευκά» θα υπάρξουν για την υποψηφιότητά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ