Πέμπτη 5 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΛΑΜΨΗ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ

ΕΡΧΕΤΑΙ: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βασιζόμενη στα προσωρινά στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να εφαρμόσει αμέσως σχέδιο περιστολής των δημοσίων δαπανών, με πρώτο στόχο την εξοικονόμηση πόρων που πλησιάζουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ» (ο Π. Αμυράς στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ: «Η λάμψη της Ολυμπιακής Φλόγας τα κρύβει όλα, ακόμα και τα αυθαίρετα που φύτρωσαν σαν μανιτάρια μέχρι και στα ρετιρέ του Κολωνακίου! Είναι και αυτός ο καταπληκτικός φωτισμός του Παρθενώνα, αλλά και η καινούρια φωτεινή -νυκτερινή - όψη την οποία αποκτά η Βουλή, που σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι ζεις στη Λεωφόρο Ηλυσίων στο Παρίσι (...) Τον Σεπτέμβριο - όταν τα φώτα των Ολυμπιακών Αγώνων θα χαμηλώσουν - ασφαλώς ο ταλαίπωρος εργαζόμενος θα κληθεί και πάλι να πληρώσει, αφού και τα δημοσιονομικά είναι φτωχά, όπως παραδέχεται ακόμα και η κυβέρνηση. Αλλά - για σκεφθείτε - να είναι με... τρύπια τσέπη και λιγότερη δημοκρατία!» (ο Γιάννης Διακογιάννης στα ΝΕΑ).

ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ: «Το υπουργείο Εσωτερικών (αναφέρεται στην Αγγλία) προτείνει να "καταστεί αδίκημα η διαμαρτυρία έξω από σπίτια, όταν αυτή προκαλεί όχληση, συναγερμό η άγχος στους κατοίκους". Ολες οι διαμαρτυρίες σε κατοικημένες περιοχές θα μπορούν πλέον να αντιμετωπιστούν ως ποινικό αδίκημα. Τα νέα μέτρα, αν εγκριθούν, θα διασφαλίσουν την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος των περισσοτέρων διαμαρτυρόμενων πολιτών (...) Τη στιγμή που θα χάσουμε όλες τις ελευθερίες μας, θα ξεχάσουμε ποιες ακριβώς ήταν. Η ησυχία, με την οποία γίνονται δεκτοί οι νόμοι σαν αυτόν της περασμένης εβδομάδας, επιβεβαιώνει ότι η διαδικασία της λήθης έχει ήδη ξεκινήσει» (ο George Monbiot στον The Guardian).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ