Πέμπτη 5 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η χώρα των ... θαυμάτων!

Γρηγοριάδης Κώστας

ΑΥΤΟ το χτεσινό, μόνο ...Κυβερνητική δεν ήτανε! Μια χαρούμενη παρέα εμφανίστηκε στις οθόνες που μίλησε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και στη συνέχεια μοίρασε χαμόγελα αισιοδοξίας.

Απταιστες οι μεταφορές, δήλωνε ο Λιάπης, πανέτοιμα τα Ολυμπιακά έργα, έλεγε ο Σουφλιάς, πνεύμα συνεργασίας από όλους τους Ελληνες, διαπίστωνε η Φάνη Πάλλη - Πετραλιά...

Ξαφνικά βρεθήκαμε όλοι να ζούμε στη «Χώρα των Θαυμάτων» και να μην το έχουμε καταλάβει. Πάλι καλά που μας διαφώτισε επί του θέματος η πολιτική ηγεσία της χώρας.

Πάντως, ομολογουμένως δεν υπήρξε ούτε ένα μέλος του Υπουργικού συμβουλίου που να μην τα πήγε καλά στο ρόλο που του ανατέθηκε να υποδυθεί. Σχεδόν ...μας έπεισαν. Σχεδόν.

ΩΣΤΕ είναι ικανή η αστυνομία να διασφαλίσει τα «ανθρώπινα δικαιώματα», παρά τη χρήση των καμερών και των άλλων μέτρων ασφάλειας, σύμφωνα με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη;

Κρίμα γιατί τις τελευταίες...10ετίες δε μας έχει δείγματα αυτών των δυνατοτήτων της. Πόσο δε μάλλον στις μέρες μας που η «ασφάλεια» έχει καθοριστεί ως το Νο 1 κοινωνικό αγαθό (όπως το εννοούν αυτοί, φυσικά).

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ τμήμα νοσοκομείου (στο ΚΑΤ) εγκαινίασε ο Νικήτας Κακλαμάνης. Μόνο που από εγκαίνια στον χώρο της Υγείας έχουμε πραγματικά μπουχτίσει τα τελευταία χρόνια. Καμιά σοβαρή χρηματοδότηση νοσοκομειακού ιδρύματος δεν έχουμε δει.

Αλλωστε, διαπιστώσαμε τις «καλές προθέσεις» της κυβέρνησης από τις ...εποικοδομητικές προτάσεις που έκανε χτες ο εν λόγω υπουργός στους απεργούς του ΕΚΑΒ, αρνούμενος να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΗΛΑΔΗ... επιτηρεί σε 6 νομούς της χώρας η επιτροπή Ανταγωνισμού, προκειμένου να ανασχέσει τις αυξήσεις των καυσίμων; Το πόσο τσαντίζονται οι καταναλωτές όταν πληρώνουν;

Εφόσον η... πίστη του στην «ελεύθερη αγορά» δεν επιτρέπει στο Υπουργείο Ανάπτυξης να κάνει τίποτε για το θέμα, θα μπορούσε λοιπόν να μην μας αραδιάζει σειρά... ανούσιων μέτρων;


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ