Πέμπτη 5 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
ΧΙΡΟΣΙΜΑ τότε, τρομοκράτες τώρα

Μισός αιώνας και εννέα χρόνια μας χωρίζουν από τις 6 και 9 Αυγούστου του 1945 που οι Αμερικανοί εξόντωσαν αδιάκριτα τους κατοίκους της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι με τις δυο πρώτες πυρηνικές βόμβες.

Από τους ιστορικούς επιστήμονες καταγράφεται ότι το τέλος του πολέμου - και για την Ιαπωνία - ήταν κοντά και ότι συνεπώς, οι δύο ατομικές βόμβες με τις οποίες εγκαινιάστηκε ο πυρηνικός τρόμος και η κλιμάκωσή του αποτελούσαν απειλητική προειδοποίηση προς τη Σοβιετική Ενωση που είχε ήδη προχωρήσει στην πυρηνική τεχνολογία.

Από την πλευρά του ο Ουίνστον Τσόρτσιλ παρότρυνε τον Τρούμαν να προχωρήσει στο πυρηνικό χτύπημα, ενώ και οι δυο μαζί καθυστερούσαν το άνοιγμα του δεύτερου μετώπου, τη στιγμή που η Σοβιετική Ενωση με τα 20 εκατομμύρια νεκρούς, έδινε τις τιτανικές εκείνες μάχες που την έφεραν πρώτη στην καρδιά του Βερολίνου.

Από την εποχή εκείνη, ακόμη, ο Τσόρτσιλ διακήρυξε επίσης ότι πρέπει να προωθηθεί σύντομα η δημιουργία του «βελούδινου παραπετάσματος» με στόχο πάντοτε τη Σοβιετική Ενωση και τις άλλες κομμουνιστικές χώρες. Ενός βελούδινου παραπετάσματος που προοδευτικά οδήγησε στις διαδοχικές μεταμορφώσεις των ευρω-συνεταίρων. Στις 6 Αυγούστου του 1945, η Αμερική εγκαινίασε το επιθετικό τρομοκρατικό δόγμα, που προοδευτικά συνδέεται με την επιβολή της καπιταλιστικής «νέας τάξης» και της παγκόσμιας κυριαρχίας. Η Αμερική αναδεικνύεται, μέσα από τους πολέμους κατά των λαών, ο μεγάλος τρομοκράτης.

Η μεγαλοϊδεάτικη Ολυμπιάδα συνδέεται φέτος με τη μαύρη επέτειο της Χιροσίμα. Και την ίδια στιγμή που διαδηλώνουμε σήμερα εμείς, ψηλά από την Ακρόπολη, κατά του παγκόσμιου τρομοκράτη, κλιμακώνεται η «πολεμική» κινητοποίηση για την «προστασία της φλόγας» των εμπορευματοποιημένων Αγώνων. Εμείς δεν ξεχνάμε τη φλόγα του πυρηνικού ολοκαυτώματος.


Του
Γιώργου ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ