Παρασκευή 27 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αγωνιστική απάντηση στο γεράκι του πολέμου

Ενα από τα γεράκια του πολέμου, ο υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ, κορυφαίο πολιτικό στέλεχος του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, έρχεται στην Αθήνα. Με τα χέρια του βαμμένα από το αίμα των λαών, που τρία χρόνια τώρα καθημερινά συνεχίζει να ρέει άφθονο, στο όνομα του «αντιτρομοκρατικού πολέμου», του οποίου οι ΗΠΑ ηγούνται, έρχεται να προσθέσει με την παρουσία του το κερασάκι στην τούρτα των Ολυμπιακών Αγώνων. Στην τούρτα, σαν υλικά της οποίας χρησιμοποιήθηκαν οι χορηγοί και οι σπόνσορες, τα «Ζέπελιν» και τα «Αβακς», τα ελικόπτερα και οι κάμερες παρακολούθησης, τα ρεκόρ στα αποδεδειγμένα ντόπινγκ και οι ψίθυροι για συμβιβασμούς και συμψηφισμούς.

Η συγκεκριμένη χρονική περίοδος, που ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών έρχεται στη χώρα μας, χαρακτηρίζεται από ένα κυριολεκτικά λουτρό αίματος, που καθημερινά πνίγει τον ιρακινό λαό. Οι Ιρακινοί πληρώνουν κυριολεκτικά με τη ζωή τους - η Νατζάφ αιματοκυλιέται - τις «ειρηνόφιλες» διαθέσεις των Αμερικανών και των συμμάχων τους. Πολύ δύσκολες μέρες, όμως, περνά και ο παλαιστινιακός λαός, που βιώνει στο πετσί του την πολιτική του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στην περιοχή και πληρώνει με τη ζωή των παιδιών του τις πλάτες, που οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές βάζουν στα ισραηλινά σχέδια.

Η παρουσία του Κόλιν Πάουελ στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων αποκαλύπτει με μεγαλοπρέπεια και το μέγεθος της υποκρισίας, που περιέχει η περίφημη υπόθεση της Ολυμπιακής εκεχειρίας! Ας θυμηθούμε πως την έχουν υπογράψει φαρδιά - πλατιά και οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, αλλά και όλοι οι Ελληνες αστοί πολιτικοί, από τον σημερινό Ελληνα πρωθυπουργό μέχρι τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Φτάνει να κοιτάξουμε δίπλα μας, στη Μέση Ανατολή και στο Ιράκ, για να καταλάβουμε πως οι ιμπεριαλιστές δεν έχουν κανένα πρόβλημα να παρουσιάσουν το μαύρο για άσπρο: Τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο για εκεχειρία.

Οι Ελληνες κομμουνιστές, οι εργαζόμενοι, η νεολαία δεν πρόκειται να αφήσουν αναπάντητη την πρόκληση που συνιστά αυτή η επίσκεψη. Ο Κόλιν Πάουελ πρέπει να νιώσει ότι η πολιτική της κυβέρνησης των ΗΠΑ είναι ανεπιθύμητη στην Ελλάδα. Πρέπει να ακούσει τη βροντερή φωνή των διαδηλωτών. Το προσκλητήριο της Κομματικής Οργάνωσης της Αθήνας του ΚΚΕ για το συλλαλητήριο στα Προπύλαια, αύριο Σάββατο, στις 11 το πρωί, και στη συνέχεια η πορεία στην αμερικανική πρεσβεία είναι η μεγάλη ευκαιρία για να δώσει ο λαός και η νεολαία του Λεκανοπεδίου την πρέπουσα αγωνιστική απάντηση στον εκπρόσωπο των γερακιών του πολέμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ