Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΓΚΛΗΜΑ εκ προμελέτης - πεταλο Μαλιακού
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πρόκειται για έγκλημα!
  • Αδιαφορία και προκλητική κωλυσιεργία των κυβερνήσεων της τελευταίας 20ετίας
  • Να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου

Την ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα για την - όσο το δυνατό - πιο ασφαλή κατάσταση του υπάρχοντος δρόμου, με ταυτόχρονη έναρξη των έργων κατασκευής κλειστού αυτοκινητόδρομου τμήματος του «πετάλου» του Μαλιακού, τονίζει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή το χτεσινό θανατηφόρο δυστύχημα.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση επισημαίνεται: «Το ΚΚΕ εκφράζει την οδύνη και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων του νέου φοβερού δυστυχήματος. Το σημερινό (σ.σ.: χτεσινό) δυστύχημα, με τους 7 νεκρούς μαθητές και τους 30 τραυματίες στην Εθνική Οδό (στο "πέταλο" του Μαλιακού), δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Πρόκειται για ένα ακόμη έγκλημα, αφού σε αυτό το τμήμα της Εθνικής Οδού, 40 περίπου χιλιομέτρων, τα θανατηφόρα δυστυχήματα είναι συχνό φαινόμενο. Πρόκειται για δρόμο - καρμανιόλα, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας».

«Για πάρα πολλά χρόνια - συνεχίζει η ανακοίνωση - αγνοήθηκαν και συνεχίζουν να αγνοούνται οι προτάσεις και η απαίτηση των τοπικών φορέων της Φθιώτιδας, της Θεσσαλίας, καθώς και επιστημονικών φορέων, όπως του ΤΕΕ, που ζητούν κατασκευή νέου ασφαλούς κλειστού αυτοκινητόδρομου, με διαχωριστικό διάζωμα. Το έργο δεν πραγματοποιήθηκε με ευθύνη των κυβερνήσεων της τελευταίας εικοσαετίας, που αδιαφόρησαν με προκλητική κωλυσιεργία, συρόμενες και από τον ανταγωνισμό μεγαλοεργολάβων, με ποια μέθοδο κατασκευής θα εξασφαλιστεί το μεγαλύτερο φαγοπότι, με της χερσαίας ή της υποθαλάσσιας ζεύξης».

Και η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ καταλήγει: «Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλη καθυστέρηση και εμπαιγμό του ελληνικού λαού. Αμεσα να παρθούν μέτρα για την όσο το δυνατό πιο ασφαλή κατάσταση του υπάρχοντος δρόμου. Ταυτόχρονα, να προχωρήσει η έναρξη των έργων κατασκευής κλειστού αυτοκινητόδρομου τμήματος του "πετάλου" του Μαλιακού. Οι φορείς και ο λαός να επαγρυπνούν, ώστε να πραγματοποιηθεί το έργο χωρίς άλλες καθυστερήσεις, χωρίς καμιά πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση του λαού, χωρίς καμία μορφή ιδιωτικοποίησης και έτσι που να διασφαλίζει τους μετακινούμενους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ