Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΓΚΛΗΜΑ εκ προμελέτης - πεταλο Μαλιακού
Μνήμες απ' τα Τέμπη

Το τραγικό δυστύχημα στο «πέταλο» του Μαλιακού ζωντάνεψε θύμησες από το μακελειό των Τεμπών, με θύματα 21 μαθητές. Το πολύνεκρο τροχαίο έγινε στις 13 του Απρίλη του 2003, όταν νταλίκα πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε με τουριστικό λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν 49 μαθητές της Α΄ Λυκείου Μακροχωρίου Ημαθίας και τρεις καθηγητές-συνοδοί, που επέστρεφαν από τριήμερη σχολική εκδρομή την οποία είχαν πραγματοποιήσει στην Αθήνα. Με τη σύγκρουση, το φορτίο της νταλίκας - κατεργασμένη ξυλεία σε μορφή «πλακών» - «έφυγε» με δύναμη και, λειτουργώντας σαν λαιμητόμος, έκοψε τις λαμαρίνες του λεωφορείου, αφαιρώντας ζωές μαθητών.

Ενάμιση χρόνο, περίπου, μετά από το πολύνεκρο τροχαίο, στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στην Κοιλάδα των Τεμπών δεν έγινε, ουσιαστικά, κανένα έργο για την ασφαλή διέλευση των οδηγών.

Υπενθυμίζουμε ότι η κατηγορία για κακούργημα, με την οποία επρόκειτο να παραπεμφθούν σε δίκη τα έξι άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση του πολύνεκρου τροχαίου στα Τέμπη, μετατράπηκε, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας, σε πλημμέλημα.

Για το μακελειό των Τεμπών κατηγορούνται ο οδηγός της νταλίκας, οι δύο συνιδιοκτήτες της, εκ των οποίων ο ένας ήταν και ο υπεύθυνος φόρτωσης του φορτηγού με τις πλάκες ξυλείας, ο γενικός διευθυντής της εταιρίας, εκ μέρους της οποίας είχε φορτωθεί το εμπόρευμα από το εργοστάσιό της στην Προβατώνα Εβρου, ο διευθυντής του εργοστασίου κι ένα ακόμα στέλεχος της επιχείρησης. Ο μόνος που κρατήθηκε ήταν ο 43χρονος οδηγός της νταλίκας Δημήτρης Ντόλας, ο οποίος έμεινε στις φυλακές Ιωαννίνων για 14 μήνες κι αφέθηκε ελεύθερος αφού κατέβαλε πρόστιμο 30.000 ευρώ, με τον όρο να εμφανίζεται κάθε 1η και 15η του μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα Σερρών, ενώ του απαγορεύεται η έξοδος από την Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ