Παρασκευή 8 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΑΡΚΑΔΟΝΑ
Οργή και αγανάκτηση για την απόλυση του οδηγού

Οργή και αγανάκτηση προκάλεσε στους κατοίκους της Φαρκαδόνας, και γενικότερα των Τρικάλων, η χτεσινή αποκάλυψη του «Ρ», ότι η εταιρία που κατασκευάζει το δρόμο Λάρισας - Τρικάλων, στο τμήμα Ζάρκου Φαρκαδόνας, απέλυσε οδηγό φορτηγού, επειδή αρνήθηκε να το υπερφορτώσει. Σύμφωνα με τις καταγγελίες στο «Ρ» του απολυμένου οδηγού Δημήτρη Κατσικαβέλα, η εταιρία τού ζήτησε να φορτώσει πολύ περισσότερο φορτίο απ' ό,τι χωράει κανονικά το φορτηγό για να κάνει λιγότερα δρομολόγια, ώστε να έχει μεγαλύτερο κέρδος. Και επειδή αυτός αρνήθηκε να υπακούσει στην εντολή, τον απέλυσε.

Κάτοικοι της περιοχής έλεγαν στους δημοσιογράφους, που έφτασαν χτες εκεί ότι η ενέργεια της εταιρίας αποτελεί καθαρή πρόκληση, καθώς λαμβάνει χώρα λίγες μόνο μέρες μετά το τραγικό δυστύχημα στο φονικό Πέταλο του Μαλιακού που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο επτά μαθητών απ' τη Φαρκαδόνα και τα γύρω χωριά και μάλιστα η πρόκληση γίνεται στην ίδια την περιοχή, που θρηνεί τα θύματα.

«Ακόμα δε στέγνωσε το αίμα των παιδιών μας στην άσφαλτο, ακόμα δεν έσβησαν απ' τα μάτια μας οι εικόνες των λευκών φερέτρων, ακόμα δε σταμάτησαν στ' αυτιά μας οι σπαρακτικές φωνές των μαυροφορεμένων μανάδων και βλέπουμε κάποιους να συμπεριφέρονται και να ενεργούν σαν να μην έγινε τίποτα», έλεγαν χαρακτηριστικά.

«Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν θεό τους το κέρδος και είναι τόσο παθιασμένοι με το χρήμα που χάνουν τα αισθήματα», δηλώνει στο «Ρ», ο Σπύρος Τσιοτινός, δημοτικός σύμβουλος Φαρκαδόνας και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η ΑΝΟΙΞΗ». Και συνεχίζει: «Την ευθύνη όμως έχουν οι κυβερνήσεις, που αφήνουν τις εταιρίες, να κινούν νταλίκες - δολοφόνους και να κερδοσκοπούν πολλές φορές θυσιάζοντας και ανθρώπινες ζωές. Και θα πρέπει όλοι να ξέρουν πως όσο συνεχίζεται μια πολιτική που επιτρέπει στην "ελεύθερη" αγορά να οργιάζει, θα έχουμε πολλά τέτοια φαινόμενα και θα θρηνούμε συνεχώς θύματα. Χρειάζεται, λοιπόν, αγώνας λαϊκός για να ανατραπεί αυτή η πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ