Παρασκευή 8 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΣΕΠ 1998
Διαδηλώνουν σήμερα με πανελλαδική συμμετοχή

Συγκέντρωση έξω από το ΥΠΕΣΔΔΑ στις 12.30 μ.μ.

Eurokinissi

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με συμμετοχή συναδέλφων τους απ' όλη την Ελλάδα πραγματοποιούν σήμερα, στις 12.30 μ.μ., έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στη Β. Σοφίας, οι επιτυχόντες στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 1998 με αίτημα την άμεση πρόσληψή τους στο δημόσιο. Οι επιτυχόντες, που από την περασμένη Παρασκευή έχουν κατασκηνώσει - και παραμένουν επί 24ωρης βάσης - έξω από το υπουργείο, ζητούν να προσληφθούν στο σύνολό τους στις υπηρεσίες του δημοσίου όπου και διαγωνίστηκαν, δεδομένου ότι πρόσφατα το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικές τις βασικές νομοθετικές διατάξεις βάσει των οποίων διεξήχθη ο διαγωνισμός. Υπογραμμίζουν δε ότι οι διατάξεις αυτές - όπως άλλωστε το ΣτΕ αποδέχτηκε - κατέστησαν αναξιοκρατικό το διαγωνισμό, με αποτέλεσμα να προσληφθούν στο δημόσιο άτομα που είχαν συγκεντρώσει χαμηλή βαθμολογία ενώ άλλοι με πολύ υψηλότερη βαθμολογία έμειναν εκτός.

Υπενθυμίζουμε ότι οι επίμαχες διατάξεις, που κρίθηκαν αντισυνταγματικές, προέβλεπαν ότι οι διορισμοί θα γίνονται κατά 50% από αποφοίτους Γενικών Λυκείων και κατά 50% από αποφοίτους Τεχνικών Λυκείων, ενώ οι διαγωνιζόμενοι ήταν υποχρεωμένοι να δηλώνουν ενδιαφέρον για πρόσληψη μόνο σε μία νομαρχία της χώρας και όχι για περισσότερες από 10 θέσεις.

Χτες το πρωί, αντιπροσωπεία των επιτυχόντων του διαγωνισμού επισκέφθηκε όλα τα πολιτικά κόμματα της Βουλής και ζήτησε τη στήριξή τους, αφού ενημέρωσε τους εκπροσώπους τους με τους οποίους συναντήθηκε για το πρόβλημα και τη λύση που οι επιτυχόντες διεκδικούν. Αναφορικά με το αίτημα για πρόσληψη όλων, η αντιπροσωπεία των επιτυχόντων ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν αφορά όσους τότε έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό δεδομένου ότι 2.353 προσελήφθησαν αμέσως μετά το διαγωνισμό στη βάση των επίμαχων διατάξεων που ήδη έχουν κριθεί αντισυνταγματικές από το ΣτΕ. Επίσης, αρκετοί από τους επιτυχόντες του διαγωνισμού του 1998 πήραν μέρος σε επόμενους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και πέτυχαν να προσληφθούν στο δημόσιο. Ετσι, οι εκτός δημοσίου που σήμερα διεκδικούν την πρόσληψή τους υπολογίζονται περί τις 3.500- 4.000.

Από το ΚΚΕ την αντιπροσωπεία των επιτυχόντων συνάντησε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος, Αχ. Κανταρτζής, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα τους για άρση της αδικίας την οποία υπέστησαν λόγω των προαναφερόμενων αντισυνταγματικών διατάξεων. Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ θεωρεί αναγκαίο το συντονισμό της πάλης τους με το υπόλοιπο εργατικό και λαϊκό κίνημα στη βάση της διεκδίκησης μόνιμης και σταθερής δουλιάς για όλους.

Τη στήριξή τους στους επιτυχόντες για άρση της αδικίας σε βάρος τους εξέφρασαν και οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων κομμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ