Παρασκευή 8 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΙΛΟΣ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ»
Ιδιώτες στις κερδοφόρες εταιρίες

Στην ιδιωτικοποίηση των κερδοφόρων δραστηριοτήτων του Ομίλου εταιριών της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» προχωρά άμεσα η κυβέρνηση.

Αυτό προκύπτει από χτεσινή ανακοίνωση των υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών και Μεταφορών - Επικοινωνιών, στην οποία αναφέρεται ότι η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων αποφάσισε ομόφωνα να κηρύξει άγονο το διαγωνισμό για την πώληση των «Ολυμπιακών Αερογραμμών ΑΕ» και ν' αρχίσει νέα διαδικασία για την αποκρατικοποίηση της εταιρίας, «με τη συνδρομή χρηματοοικονομικών συμβούλων διεθνούς κύρους». Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η κυβέρνηση «θα εξετάσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τις δυνατότητες αξιοποίησης του συνόλου του ομίλου της "Ολυμπιακής", μέσω συμμετοχής ιδιωτικών κεφαλαίων». Οπως είναι ολοφάνερο από την επίσημη ανακοίνωση, η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα στο ξεπούλημα των κερδοφόρων δραστηριοτήτων του Ομίλου εταιριών της ΟΑ, όπως είναι η τεχνική βάση, η επίγεια εξυπηρέτηση αεροσκαφών (χάντλινγκ), οι εμπορευματικές μεταφορές κλπ.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, είπε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ιδιωτικοποίησης, ενώ στην ανακοίνωση των δύο υπουργείων αναφέρεται ότι «μετά από δέκα χρόνια απαξίωσης, αποτυχημένων διαγωνισμών και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε μία καινούρια προσπάθεια, η οποία παρά τις προφανείς δυσκολίες θα γίνει με ρεαλισμό και διαφάνεια, με γνώμονα το συμφέρον της "Ολυμπιακής", των εργαζομένων σε αυτήν και της οικονομίας συνολικά».

Υπενθυμίζεται ότι το νέο εγχείρημα για το ξεπούλημα της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» είναι το πέμπτο κατά σειρά από το 1999. Τα τέσσερα προηγούμενα έγιναν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ