Παρασκευή 8 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ - ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ
Πανελλαδική κινητοποίηση σήμερα και αύριο

Διήμερη πανελλαδική ένστολη κινητοποίηση στο Σύνταγμα κάνουν από σήμερα στις 12 μ. μέχρι αύριο την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στην Αστυνομία, το Λιμενικό και την Πυροσβεστική.

Με την κινητοποίηση αυτή, που γίνεται με απόφαση των διοικήσεων των Ομοσπονδιών τους, διεκδικούν το χαρακτηρισμό του επαγγέλματός τους ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό, καθώς και την ικανοποίηση οικονομικών (αύξηση βασικού μισθού και προσμέτρησή της στις συντάξιμες αποδοχές) και θεσμικών (απεμπλοκή από την παρουσία τους σε αθλητικές συναντήσεις, ανακατανομή ανθρώπινου δυναμικού, νέο βαθμολόγιο καθώς και την εφαρμογή διατάξεων για υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας) αιτημάτων. Αυτά τα αιτήματα, είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση της ΝΔ, κατά τις προεκλογικές υποσχέσεις της, να τα ικανοποιήσει, με πρώτο και καλύτερο την αναγνώριση του επικίνδυνου και ανθυγιεινού.

Παράλληλα, με την κινητοποίηση αυτή, θέλουν να θυμίσουν την επίθεση που δέχτηκαν από τα ΜΑΤ, πριν από ένα χρόνο ακριβώς (ξημερώματα 9ης Οκτώβρη 2003) έξω από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα χρόνο μετά, ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Φλωρίδης παραδέχτηκε πως η απόφαση για την επίθεση εναντίον των αστυνομικών πάρθηκε από τον ίδιο, δήθεν για να αντιμετωπιστεί μια παράνομη και αντισυνταγματική συμπεριφορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ