Πέμπτη 28 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Συμμετέχουμε όλοι

Η δημοσίευση των θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για το 17ο Συνέδριο έθεσε τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ σε προσυνεδριακή τροχιά, σηματοδοτώντας την έναρξη ενός ουσιαστικού και σε βάθος διαλόγου τόσο μέσα στο Κόμμα όσο και πλατιά με τον ελληνικό λαό. Κάθε μέλος του ΚΚΕ από τη μέρα δημοσίευσης των Θέσεων και έως τη διεξαγωγή του Συνεδρίου, φέρει τη μεγάλη ευθύνη να σκύψει σ' αυτές και να τις μελετήσει, αλλά και τη μεγάλη τιμή να γίνει ο φορέας διάδοσής τους στον ελληνικό λαό.

Η προσυνεδριακή διαδικασία, στην οποία εισήλθε το ΚΚΕ, απαιτεί και προϋποθέτει για την επιτυχία της τη συμμετοχή όλων των μελών του και φυσικά των φίλων και συναγωνιστών του. Η μελέτη των Θέσεων πρέπει να συνοδευτεί από συμμετοχή στις συνελεύσεις, στις συσκέψεις, στις συγκεντρώσεις όπου θα αναλυθούν περαιτέρω, θα απαντηθούν ερωτήματα πάνω σ' αυτές. Να αποτελέσει το έναυσμα για συμμετοχή στον προσυνεδριακό διάλογο, ώστε αυτός να εμπλουτιστεί από τη γενίκευση της πείρας του καθενός, αναλόγως του τομέα όπου δρα.

Συγχρόνως, μας δίνεται η ευκαιρία για ένταση της προσπάθειας αυτομόρφωσης, για παραπέρα ανάπτυξη του ιδεολογικού και πολιτικού επιπέδου. Η ευθύνη κάθε μέλους του Κόμματος δεν εξαντλείται στην παρουσία του στη συνέλευση της Οργάνωσής του, όπου και θα ψηφίσει για να εγκρίνει ή όχι το κείμενο. Επεκτείνεται στο να συνδιαμορφώσει με τις σκέψεις του το ντοκουμέντο που τελικά θα κατατεθεί στην κρίση του Συνεδρίου, επεκτείνεται στο να αναζητήσει ατομικά και συλλογικά, μόνος του ή ζητώντας βοήθεια, απαντήσεις στα ερωτήματα που θα προκύψουν. Στο να καθιερώσει τη μελέτη του «Ριζοσπάστη», από τις σελίδες του οποίου θα διεξάγεται ένα μεγάλο τμήμα του δημόσιου προσυνεδριακού διαλόγου, αλλά και θα βρίσκει σ' αυτές - στις στήλες που εγκαινιάζει η εφημερίδα μπροστά στο Συνέδριο - απαντήσεις σε ζητήματα που τον απασχολούν.

Η επιτυχία του Συνεδρίου εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το κατά πόσον οι Θέσεις, η μελέτη τους, η διάδοσή τους θα γίνει υπόθεση όλων μας ανεξαιρέτως. Ο καθένας από μας φτάνει τη φωνή του Κόμματος, όπως αυτή αποτυπώνεται στο κείμενο των Θέσεων, εκεί όπου εργάζεται, μορφώνεται, κατοικεί και δραστηριοποιείται. Συζητά με φίλους, συναγωνιστές, συναδέλφους του πάνω στο περιεχόμενό τους. Μεταφέρει τις σκέψεις τους στην Οργάνωσή του. Εκφράζει ταυτόχρονα τις δικές του. Ετσι ώστε να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα, να συγκεντρωθεί η εμπειρία, να γενικευτεί, να ληφθεί υπόψη από το ίδιο τελικά το Συνέδριο του Κόμματός μας.

Απ' αυτή τη μάχη δεν πρέπει να λείψει κανείς μας. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης όλοι μας καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να φτάσουν τα μηνύματα του Συνεδρίου πλατιά στον ελληνικό λαό. Στη δική μας γιορτή, στη γιορτή του Κόμματός μας, τους καλούμε να συμμετάσχουν. Αλλωστε, στο βαθμό που απ' αυτή τη διαδικασία το Κόμμα μας βγει πιο δυνατό, στην υπηρεσία του λαού και για τα δικά του συμφέροντα θα αξιοποιήσει αυτή τη δύναμη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ