Πέμπτη 28 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σφίγγει η θηλιά

Αλλά και εντός των νοσοκομείων αναμένονται εξελίξεις. Εκτός απ' το πιλοτικό πρόγραμμα της αλλαγής των εφημεριών στην Αττική, μετά το 2006 έρχονται και οι «σφαιρικοί προϋπολογισμοί» όπως είπε ο Νικ. Κακλαμάνης (25.10.2004) στη συνάντησή του με την ΕΙΝΑΠ.

Ενα στοιχείο των «σφαιρικών προϋπολογισμών» είναι ότι οι τομείς λόγου χάρη των νοσοκομείων πρέπει «να πορεύονται» με τα χρήματα που εγκρίθηκαν μετά την παρουσίαση του προϋπολογισμού που καταρτίζουν σε ετήσια βάση. Από κει και πέρα και ανεξάρτητα από την πορεία των εξελίξεων και των αναγκών, ας κόψουν το σβέρκο τους και να βρουν τα χρήματα που χρειάζονται, αφού τα νοσοκομεία θα λειτουργούν ως αυτόνομες επιχειρησιακές μονάδες, όπως προβλέπει το πρόγραμμα της ΝΔ.

Ερχεται δηλαδή στενός κορσές για τις δαπάνες των νοσοκομείων. Οχι πως και στα νοσοκομεία - όπως σε όλο το Δημόσιο - δεν υπάρχουν υπερτιμολογήσεις, όπως λόγου χάρη στις προμήθειες. Στις τελευταίες, όμως, δύσκολα «μπαίνει χέρι», γιατί πρέπει να λειτουργήσει και η αγορά, που έχει τις αξιώσεις της...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ