Πέμπτη 28 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εξωνοσοκομειακή εμπορευματοποίηση...

Ο «Ρ» έχει ασχοληθεί, ήδη, με το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού, το οποίο έχει γενικότερη σημασία, αφού έχει πιλοτικό χαρακτήρα και προβλέπει τη συγκρότηση Ανώνυμης Εταιρείας για τη διαχείριση των Μονάδων Υγείας.

Ενα μέρος του πεδίου διαχείρισης θα αφορά στην «παροχή υπηρεσιών υγείας σε εξωνοσοκομειακές δομές» και τοποθετείται στο «πλαίσιο της Κοινωνικής Οικονομίας», όπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας Ν. Κακλαμάνης σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» (24.10.2004). Στις 26.10.2004, ο υφυπουργός Υγείας Γ. Κωνσταντόπουλος, στη συνάντησή του με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΝ) είπε ότι υπάρχουν σκέψεις για επέκταση του προτύπου της Πολυκλινικής σε κάποια απ' τα ιδρύματα πρόνοιας.

Σιγά - σιγά, δηλαδή, ολοκληρώνεται το παζλ της εμπορευματοποίησης σε εξωνοσοκομειακό επίπεδο - δηλαδή στο φιλέτο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Συμμέτοχοι και συνδιαχειριστές στο όλο εγχείρημα οι λεγόμενοι μη κερδοσκοπικοί φορείς, ασφαλιστικά ταμεία και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ