Πέμπτη 28 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ευρω-τουρκικά...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ σήμερα, οπότε ετοιμαστείτε να απολαύσετε εκτός από τα καθιερωμένα των παρελάσεων και των τελετών και το συνονθύλευμα που θα παρελάσει από τα τηλεοπτικά παράθυρα...

Βλέπετε η ...«μόδα» των ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης επιτάσσει να βρίσκονται σε αντιπαράθεση οι «εθνικιστές» και οι «κοσμοπολίτες» και να ανταλλάσσουν απόψεις και αναλύσεις.

Δυστυχώς, για μας και για σας, υπάρχουν «επαγγελματίες» και του ενός και του άλλου είδους σε μεγάλη επάρκεια. Η ουσία του πράγματος (ως συνήθως) μένει στο περιθώριο, αλλά η ουσία ουδέποτε ήταν και είναι το ζητούμενο.

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ διαπιστώνουν, ο καθένας από τη σκοπιά του και με τον δικό του τρόπο (έστω κι αν δεν το παραδέχονται), ότι η ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν μπορεί να λύσει τα θέματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων!

Μα, πώς γίνεται το κατεστημένο της Αγκυρας να προκαλεί με κάθε τρόπο, ενώ είναι σε ευρωπαϊκή τροχιά; Τέτοιες απορίες εκφράζουν οι υπέρμαχοι της «ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας» που θεωρούν την ΕΕ «φάρμακο» διά ...πάσαν νόσον...

Οντως, φαίνονται λίγο παράξενες οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών σε όσους επιμένουν να παρουσιάζουν την Ευρωπαϊκή Ενωση ως τη ...«γειτονιά των Αγγέλων» και ως νησίδα «ειρήνης» και «πολιτισμού» σε έναν άγριο κόσμο.

Ισως γιατί επιλέγουν να μην παρατηρούν τι κάνει αυτή η «πολιτισμένη» Ενωση στον υπόλοιπο πλανήτη και ότι ευθύνεται -πάνω - κάτω όσο και οι ΗΠΑ - για όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή, το Αφγανιστάν ή το Ιράκ.

Γιατί δηλαδή να ...μην ταιριάζει στα «ευρωπαϊκά δεδομένα» μια Τουρκία στρατοκρατική και έτοιμη για οτιδήποτε; Μήπως δεν έχει συμπεριληφθεί και στο παρελθόν σε ευρωπαϊκούς στρατιωτικο-πολιτικούς σχεδιασμούς;


Παπαγεωργίου Βασίλης

Ας σταματήσουν, λοιπόν, να κοροϊδεύουν τον κόσμο κι ας μιλήσουν ανοιχτά. Οι μεν κυβερνώντες για το τι κάνουν και οι υπόλοιποι για το τι πραγματικά πιστεύουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ