Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΑΕΡΙΑ
Σήμερα οι εκλογές στο σωματείο

Σήμερα, στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, αναμένεται να ψηφίσουν οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια της Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Πανελλαδικό Σωματείο εργαζομένων στα Βιομηχανικά Αέρια.

Οι εκλογές ήταν προγραμματισμένες να γίνουν χτες, όμως ο κ. Μπουδουρίδης, διευθυντής του εργοστασίου «Air Liquit» όπου γίνονται κάθε χρόνο οι εκλογές, εμπόδισε τη διεξαγωγή τους. Αρχικά ζητούσε από τους συνδικαλιστές να υπογράψουν κείμενο με το οποίο θα δήλωναν πως ζήτησαν, χωρίς αποτέλεσμα, από άλλες επιχειρήσεις να παραχωρήσουν χώρο για τη διεξαγωγή των εκλογών. Οι συνδικαλιστές αρνήθηκαν και αποφάσισαν να στήσουν τον εκλογικό μηχανισμό στο φυλάκιο του εργοστασίου όπου δε δημιουργούσαν κανένα πρόβλημα στην επιχείρηση.

Τότε και αφού ήδη είχε αρχίσει η ψηφοφορία, ο διευθυντής του εργοστασίου έδωσε εντολή στους φύλακες να μην επιτρέπουν την είσοδο σε κανέναν εργαζόμενο άλλης επιχείρησης που θα έρχεται να ψηφίσει. Τελικά η δικαστική αντιπρόσωπος διέκοψε την ψηφοφορία και ασφάλισε την κάλπη στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Ο διευθυντής του εργοστασίου, μετά από παρεμβάσεις των συνδικαλιστών του σωματείου συνελήφθη για παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ