Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΤΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕΣ' ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ...
Πανεργατικό Αγωνιστικό ΜΕτωπο για να πάμε μπροστά!

Δυναμική εμφάνιση της εργατικής τάξης στους δρόμους της Αθήνας. Σταθμός και αφετηρία το χτεσινό συλλαλητήριο

Ηταν μαζικό, ήταν δυναμικό, μα προπαντός ήταν ταξικό το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ χτες βράδυ στο κέντρο της Αθήνας. Στους δρόμους ακούστηκε γνήσια η φωνή της εργατικής τάξης. Ηταν η φωνή που δεν επαιτούσε, αλλά απαιτούσε. Ηταν τα πρόσωπα εκείνα που δε βολεύονταν στη μιζέρια, αλλά διεκδικούσαν.

Κάτω από τα λάβαρα και τα πανό των ταξικών συνδικάτων πορεύτηκαν χιλιάδες, εργαζόμενοι και άνεργοι, βιομηχανικοί εργάτες και οικοδόμοι, τραπεζοϋπάλληλοι και εργαζόμενοι στις υπηρεσίες και το εμπόριο, νεολαίοι και συνταξιούχοι.

Με τα συνθήματά τους, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, έξω από το υπουργείο Απασχόλησης, στην πορεία τους προς τη Βουλή, έστειλαν μήνυμα ότι «δεν πάει άλλο» με αυτή την αντεργατική πολιτική, την πολιτική της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του μεγάλου κεφαλαίου.

Εκαναν καθαρό ότι χτες ήταν ένας σταθμός, από αύριο συνεχίζουν και πάλι στο μετερίζι των αγώνων και της λαϊκής πάλης. Μέσα στους χώρους δουλιάς, σε κλάδους και επιχειρήσεις, ετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις, κλιμακώνουν τους αγώνες. Και πάντα στην ίδια σταθερή ρότα. Στην ίδια ταξική γραμμή.

Γιατί και αύριο η κατάσταση θα χειροτερεύει. Τα προβλήματα θα οξύνονται:

- Γιατί η αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης θα συνεχιστεί. Νέα αντεργατικά και αντιασφαλιστικά μέτρα έρχονται.


- Γιατί το τραπέζι θα φτωχύνει ακόμα πιο πολύ.

- Γιατί οι ανάγκες της λαϊκής οικογένειας μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο.

- Γιατί οι άνεργοι δεν αντέχουν πλέον να περιμένουν.

- Γιατί οι νέοι, νέοι που σαν και αυτούς διαδήλωναν χτες μαζί με τους εργάτες, έχουν όνειρα, δεν αντέχουν να επιβιώνουν σ' αυτή την κοινωνία. Θέλουν να την αλλάξουν.

Και θα την αλλάξουν με τους αγώνες τους, μέσα από τα συνδικάτα, με το ΠΑΜΕ στην πρώτη γραμμή.

Σε αυτή τη γραμμή της συσπείρωσης προχωράνε οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

- Για να δυναμώσει το μέτωπο της αντίστασης.

- Να φουσκώσει το ποτάμι της διεκδίκησης.

- Νέες λαϊκές δυνάμεις να μπούνε στους αγώνες.

- Μαζί εργάτες και αγρότες. Μαζί αυτοαπασχολούμενοι και βιοτέχνες. Μαζί Ελληνες και μετανάστες απέναντι στον κοινό αντίπαλο, στον κοινό εχθρό. Το μεγάλο κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκφραστές.

Αυτά διατράνωσαν χτες οι χιλιάδες διαδηλωτές που αφού συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, μέσω της οδού Σοφοκλέους, κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Απασχόλησης και από εκεί με μαχητική πορεία ανέβηκαν στη Βουλή.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Πολιτικού Συμβουλίου του ΔΗΚΚΙ Π. Μαντάς, Η. Νικολόπουλος και Γ. Πάντζας, αντιπροσωπεία της Κομμουνιστικής Ανανέωσης και εκπρόσωποι μαζικών φορέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ