Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΚΕΡ
Στο κενό και ο νέος εκβιασμός

Αλλη μια επιχείρηση εκβιασμού έπεσε στο κενό, αφού χτύπησε και πάλι στην ενωμένη και αποφασιστική στάση των εργαζομένων της ΑΝΚΕΡ που με αξιοπρέπεια υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στην πλήρη και σταθερή δουλιά για όλους και στην άμεση είσπραξη των δεδουλευμένων 3 και 4 μηνών που τους οφείλει ο ιδιοκτήτης της ΑΝΚΕΡ.

Το βράδυ της Τετάρτης μέσα από νέα Γενική Συνέλευση απέρριψαν και πάλι την πρόταση της εταιρίας ΣΚΑΙΠΑΚ που νοίκιασε το εργοστάσιο της ΑΝΚΕΡ και προσπαθεί με απροκάλυπτες παρεμβάσεις να εκβιάσει τους εργαζόμενους να μπουν για δουλιά υποχωρώντας από τις διεκδικήσεις τους.

Οι εργαζόμενοι, που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους και επαναλειτουργία του εργοστασίου με την επιστροφή όλων (97) στη δουλιά, με τη νέα απόφασή τους έστειλαν ξεκάθαρο το μήνυμα προς την εργοδοσία πως θα συνεχίσουν ανυποχώρητα τον αγώνα. Το ίδιο μήνυμα στέλνουν και προς το υπουργείο Απασχόλησης και προειδοποιούν πως θα παλέψουν με κάθε τρόπο ώστε το έκτακτο βοήθημα των 700 ευρώ που δίνεται από τον ΟΑΕΔ, να το εισπράξουν όλοι χωρίς περιορισμούς. Με βάση την απόφαση του ΟΑΕΔ, δικαιούνται να το εισπράξουν μόνο όσοι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω από 14.500 ευρώ. Αυτή η προϋπόθεση αποκλείει από το δικαίωμα στο επίδομα τους 67 από τους 97 εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ