Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΔΕΠΟΣ ΑΕ»
Αγωγή του προέδρου κατά εργαζόμενου

Σε συνεχή προσπάθεια περιορισμού της δράσης και ελέγχου των εργαζομένων στη Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας και Στέγασης (ΔΕΠΟΣ ΑΕ) επιδίδεται ο πρόεδρός της, Θεόδωρος Σκαρτσιάρης, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι. Αποκορύφωμα αυτής της τακτικής αποτελεί η απαράδεκτη και ταυτόχρονα εκφοβιστική, για το σύνολο των εργαζομένων, αγωγή που άσκησε ενάντια στον Λυμπέρη Αποστολόπουλο, μέλος του ΔΣ της «ΔΕΠΟΣ ΑΕ» και εκπρόσωπο των εργαζομένων, επειδή τόλμησε να καταγγείλει το γεγονός της μη συνεδρίασης του ΔΣ για πάνω από έξι μήνες, με ευθύνη, όπως καταγγέλλει, του προέδρου της «ΔΕΠΟΣ ΑΕ»!

Με την αγωγή του ο Θ. Σκαρτσιάρης ζητά από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων το ποσό των 30.000 ευρώ, τη σύνταξη επιστολής όπου θα ανακαλεί τα όσα καταγγέλλει και σε περίπτωση μη συμμόρφωσής του την επιβολή χρηματικής ποινής 5.869 ευρώ και την προσωπική του κράτηση ενός έτους.

Συγκεκριμένα, ο Λ. Αποστολόπουλος με επιστολή του με ημερομηνία 12/11/04 προς τον ίδιο τον πρόεδρο της «ΔΕΠΟΣ ΑΕ» αναφέρει ότι έχει να συγκαλέσει το ΔΣ της Επιχείρησης από τις 19/7/2004, με «αποτέλεσμα η ανώτατη διοικητική και διαχειριστική αρχή της εταιρίας να έχει υποκατασταθεί από εσάς».

Χαρακτηρίζει προσχηματικό το επιχείρημα του προέδρου, ότι οι σύμβουλοι δεν ενδιαφέρονται πλέον να προσέλθουν στις συνεδριάσεις του ΔΣ, επειδή «την αδράνεια αυτή, συνεχίζει, την έχετε προκαλέσει σε μεγάλο βαθμό εσείς με τις πράξεις σας και τη συμπεριφορά σας απέναντί τους. Η πρόθεσή σας αυτή έγινε περισσότερο από εμφανής στην τελευταία συνεδρίαση της 24/5/2004, την οποία στην κυριολεξία τορπιλίσατε και της οποίας τα πρακτικά ακόμη περιμένουμε, παραβιάζοντας κατάφωρα για μια ακόμη φορά τον κανονισμό λειτουργίας του ΔΣ».

Υπογραμμίζει ακόμη ότι η κατάσταση αυτή συσσωρεύει καθημερινά νέα προβλήματα στην επιχείρηση και την οδηγεί σε μαρασμό, τέλμα και απαξίωση, η δε αγωνία των εργαζομένων έχει φτάσει στο κατακόρυφο. «Ως εκ τούτου, καταλήγει μεταξύ άλλων, επειδή υπάρχει αδιαφάνεια για το πώς διοικείται η εταιρία λόγω της μη λειτουργίας του ΔΣ, είμαι αναγκασμένος μέχρις ότου σταματήσει η προβληματική αυτή διαχείριση να δηλώσω ότι απεκδύομαι πάσης ευθύνης».

Ο πρόεδρος της «ΔΕΠΟΣ ΑΕ», Θ. Σκαρτσιάρης, ισχυρίζεται στην αγωγή του ότι έστειλε έγγραφες προσκλήσεις στις 28/6, 9/7 και 14/7 (καλοκαιρινές άδειες) προς τα μέλη του ΔΣ για να συνεδριάσουν. Πουθενά βέβαια δε λέει γιατί τους επόμενους μήνες δε συγκάλεσε το ΔΣ, γεγονός που εξηγείται, αφού, όπως αναφέρει, συμβουλεύτηκε τη νομική υπηρεσία της επιχείρησης, η οποία του έδωσε το «πράσινο φως» για τη λήψη αποφάσεων, χωρίς αποφάσεις του ΔΣ.

Χαρακτηρίζει «προσβολή της προσωπικότητάς του» τα όσα καταγγέλλει ο Λ. Αποστολόπουλος για απαράδεκτη συμπεριφορά του προέδρου σε βάρος των εργαζομένων. Αναφέρουμε ωστόσο ότι σε έγγραφο με ημερομηνία 1/4/2004 το σωματείο καταγγέλλει τον πρόεδρο για «αήθη επίθεση που έχετε εξαπολύσει προς την πρόεδρο της ΣΕΔΕΠΟΣ και τους εργαζόμενους της επιχείρησης υβρίζοντάς τους με απαράδεκτο τρόπο (σκουπίδια, ρουφιάνοι, αλήτες, λαμόγια θα σας διαλύσω, κλπ.)».

Σοβαρότατες βεβαίως είναι οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ καθώς το σωματείο επανειλημμένα έχει καταγγείλει αυτήν την κατάσταση, απ' ό,τι όμως φαίνεται δεν «ιδρώνει κανένα αυτί». Σημειώνεται δε ότι ο πρόεδρος της «ΔΕΠΟΣ ΑΕ» διορίστηκε επί κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ