Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Απεργούν σήμερα οι γιατροί

Οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία απεργούν πανελλαδικά σήμερα και στις 17 Δεκέμβρη για την πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της Υγείας όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Ωστόσο όμως οι απεργιακές κινητοποιήσεις που εξάγγειλε η ΟΕΝΓΕ δείχνουν ως μια εθιμοτυπική δραστηριότητα παρά αγωνιστική διεκδίκηση καθώς δεν πάρθηκε κανένα ουσιαστικό μέτρο απ' τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες, τόσο το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ όσο και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). Ετσι δίνεται η ευκαιρία στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας να υποστηρίζει ότι η πολιτική της έχει την επιδοκιμασία απ' την πλειοψηφία των γιατρών καθώς η συμμετοχή στις απεργίες είναι χαμηλή.

Η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Νοσοκομειακών Γιατρών» καλεί τους γιατρούς να πάρουν μέρος στην απεργία και να δώσουν το πραγματικό περιεχόμενο στην κινητοποίηση. «Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΕΓ, Νέοι Γιατροί με το πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους επιδιώκουν να κρύψουν ότι συμφωνούν με τη βασική κατεύθυνση των μέτρων για την επιχειρηματική δράση, για να γίνει "ανταγωνιστικός", δηλαδή ιδιωτικοποιημένος ο Δημόσιος Τομέας Υγείας, υπογραμμίζει η Πανεπιστημονική. Γι' αυτό έχουν σοβαρές ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία και δεν απαλλάσσονται απ' αυτές με τις όποιες κινητοποιήσεις εξαγγέλλουν αφού ουσιαστικά στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική στην Υγεία, Πρόνοια, Φάρμακο».

Η Πανεπιστημονική πιστεύει ότι ο αγώνας των γιατρών θα ισχυροποιείται, θα γίνεται πιο αποτελεσματικός, από τη στιγμή που συντονίζεται με τον αγώνα των άλλων εργαζομένων και από κοινού θα διεκδικούν αποκλειστικά Δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας και φαρμάκου με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ