Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στα νησιά

Μήνυμα καταδίκης ενάντια στην αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στα κόμματα που τη στηρίζουν, καθώς και στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες έστειλαν οι εργαζόμενοι από τα νησιά του Αιγαίου, που συμμετείχαν στα χτεσινά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ.

Στη Λέσβο η συγκέντρωση των εργαζομένων ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα και πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Μυτιλήνης. Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Σταύρος Σκοπελίτης, εκπρόσωπος ΠΑΣΥ και πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Λέσβου και ο Δημήτρης Σιαμέτης, εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λέσβου.

Στη Σάμο η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε επίσης στο Εργατικό Κέντρο της περιοχής και ομιλητές ήταν ο Θωμάς Παλαμάρης, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου και ο Σταμάτης Φιλιππής, στέλεχος του ΠΑΜΕ και πρόεδρος τους Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ. Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Στέλιος Γιαννικάκης, εκπρόσωπος της Παναγροτικής Συσπείρωσης.

Στη Ρόδο οι εργαζόμενοι, που συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο, συζήτησαν για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν με αιχμή αυτό των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και την αναγκαιότητα για αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων τους. Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Γιάννης Σαρικάς, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.

Τέλος, στη Λήμνο η συγκέντρωση των εργαζομένων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο λιμάνι της Μύρινας. Ομιλητής ήταν ο Κώστας Μαδιτηνός, πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών Λήμνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ