Σάββατο 22 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δεν πληρώνει...

Από τα 1.062 ευρώ που καλείται να πληρώσει για τον τελευταίο λογαριασμό της ΔΕΗ το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (EKΛ), τα 823 αφορούν στα δημοτικά τέλη! Το ίδιο, περίπου ποσό πληρώνει κάθε δίμηνο, με αποτέλεσμα να ξοδεύει πάνω από 5.000 ευρώ το χρόνο!

Το ΕΚΛ έχει ζητήσει από τη Δημοτική Αρχή Λάρισας τη δραστική μείωση των υπέρογκων δημοτικών τελών που πληρώνει, επισημαίνοντας ότι ως συνδικαλιστικός φορέας «μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα» δεν έχει έσοδα, παρά μόνο τις πενιχρές συνδρομές των μελών του. Ο δήμαρχος, Κ. Τζανακούλης, είχε υποσχεθεί ότι θα εξεταστεί το αίτημα, αλλά, αν και πέρασε πολύς καιρός, απάντηση δεν έδωσε.

Ετσι, με έγγραφό του προς το δήμαρχο, που έστειλε προχτές, το ΕΚΛ τον ενημερώνει ότι η διοίκησή του αποφάσισε, ομόφωνα, να μην πληρώνει τα δημοτικά τέλη, διότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα και κατέβαλε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το ποσό για την εξόφληση των υπολοίπων χρεώσεων.

Αυτή η στάση του ΕΚΛ είναι μια μορφή αντίστασης στη φορομπηχτική πολιτική των δήμων, που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στον εργαζόμενο λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ