Σάββατο 22 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ - 17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Να φτιάξουμε την αριστερά που θα κυβερνήσει!!

Το χρόνιο πρόβλημα της Αριστεράς:

Θα κυβερνήσουμε; Ποιοι; Με ποιους; Με ποιο πρόγραμμα;

Οι στιγμές είναι ιδανικές. Υπάρχει μια σχετική άνεση χρόνου, αλλά και η ιστορική και κοινωνική αναγκαιότητα για ν' αρχίσουμε να επιλύουμε το χρόνιο πρόβλημά μας. Ας τολμήσουμε να πάρουμε τη μεγάλη απόφαση, να ξεκινήσουμε τη διαδικασία συγκρότησης της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

Είναι η διαδικασία αυτή που θα κινητοποιήσει τον κόσμο της Αριστεράς, που σήμερα χειμάζει απογοητευμένος από τα κόμματά της.

Είναι αυτή η διαδικασία που θα κινητοποιήσει ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας, απογοητευμένα από τη σημερινή οικονομική, πολιτική και κοινωνική συγκυρία, αποκομμένα από οποιεσδήποτε πολιτικές διαδικασίες, που δεν ακούγεται η φωνή τους, που το μόνο δικαίωμά τους είναι η ψήφος τους κάθε 4 χρόνια.

Είναι αυτή η διαδικασία που θα φέρει τα κόμματα κοντά στον κόσμο και τον κόσμο κοντά στα κόμματα, αλληλοτροφοδότηση αναγκαία για έναν ουσιαστικό διάλογο και συνεχή επικοινωνία, δείγμα της διαφορετικής κουλτούρας της Αριστεράς.

Είναι η διαδικασία που θα διαμορφώσει την πρόταση εξουσίας της Αριστεράς, η οποία θα απαντάει συγκεκριμένα στα συγκεκριμένα προβλήματα όλων των τομέων της κοινωνίας (όχι γενικόλογα αλλά με συγκεκριμένες προτάσεις για όλα τα ζητήματα της κοινωνίας).

Είναι αυτή η διαδικασία, η οποία θα αναδείξει στην πράξη, και όχι γενικόλογα, τις συμμαχίες, πολιτικές και κοινωνικές, που μπορεί να δημιουργηθούν και να αναπτυχθούν. Πάνω σ' αυτή την ανοιχτή διαδικασία θα δοκιμαστούν και το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ και το ΠΑΣΟΚ και όποιος άλλος λέει ότι ανήκει στην Αριστερά.

Είναι, αν το θέλετε, η ευκαιρία να ξεκολλήσει η Αριστερά από την εκλογική της μιζέρια (ποιος σοβαρός μπορεί να χαίρεται για τις επιδόσεις των κομμάτων της;) και την αμυντική της στάση μέσα στην κοινωνία.

Ας μην απογοητεύσετε για άλλη μια φορά τον κόσμο!

Τολμήστε!

Γεώργιος Καραμαλής

Ιατρός


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ