Σάββατο 22 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Καταγγέλλει τις πρακτικές του...

Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ μετέτρεψαν τη δημόσια τηλεόραση σε κυβερνητική, αλλά χτες το κόμμα πλέον της αξιωματικής αντιπολίτευσης βγήκε να κατηγορήσει τη ΝΔ, που συνεχίζει την ίδια πρακτική...

Στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σημειώνει ότι «η κρατική τηλεόραση οφείλει να καλύπτει με αντικειμενικότητα και τήρηση της δεοντολογίας τις εξελίξεις, ιδιαιτέρως της πολιτικής και σε κάθε περίπτωση της κοινοβουλευτικής δράσης», και όπως προσθέτει «να διαμορφώνει το "μέτρο" για τα ΜΜΕ συνολικά».

Μάλιστα, το ΠΑΣΟΚ φτάνει στο σημείο να υποστηρίζει ότι «μετά από προσπάθειες πολλών χρόνων ή ΕΡΤ είχε εισέλθει σε μια πορεία που να ανταποκρίνεται σε αυτούς τους στόχους»... Μια πορεία, που, όπως επιχειρεί να... πείσει το ΠΑΣΟΚ, «δυστυχώς, την τελευταία περίοδο, αυτή η πορεία έχει τεθεί σε αμφισβήτηση, και τούτο γιατί παρά την παρουσία επαγγελματιών δημοσιογράφων με σημαντική πείρα και καταξίωση, η κυβέρνηση επιχειρεί "να περάσει" τη δική της αλήθεια».

Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ αναφέρεται πιο συγκεκριμένα στη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για «το βασικό μέτοχο», και καταγράφει τις «καταγγελίες που έκανε στο Κοινοβούλιο ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, τόσο για την αντιμετώπιση της δικής του ομιλίας, όσο και για τις ομιλίες άλλων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ».

Συγχρόνως, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλε ότι «με τη γνωστή μέθοδο του μοντάζ και της επιλογής αποσπασμάτων, είτε αλλοιωνόταν εντελώς το νόημα, είτε εμφανιζόταν να απαντούν υπουργοί της κυβέρνησης με χρονική μετάθεση αποσπασμάτων από τις ομιλίες τους που είχαν προηγηθεί».

Το ΠΑΣΟΚ δεν απέφυγε στην ανακοίνωσή του να κάνει και... μαθήματα δημοκρατίας, αναφέροντας: «Η δημόσια τηλεόραση δεν προσφέρεται ως πεδίο άσκησης καθεστωτικών αντιλήψεων και καλλιέργειας νοοτροπιών άλλων εποχών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ