Σάββατο 22 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ψήφισμα του Παναθηναϊκού Συμβουλίου της ΠΕΔΥΕ

Οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση του Παναθηναϊκού Συμβουλίου της Παναθηναϊκής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ), την Τετάρτη 19 Γενάρη 2005, κατέληξαν στο παρακάτω ψήφισμα:

«1. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας, στους λαούς της ΝΑ ΑΣΙΑΣ και ΑΝ. ΑΦΡΙΚΗΣ που υπέστησαν τις τρομακτικές συνέπειες του σεισμού και των παλιρροϊκών κυμάτων. Αποδοκιμάζουμε την υποκρισία των κυβερνήσεων που παρουσιάζονται ως φιλάνθρωποι, την ίδια ώρα που καταδικάζουν τους εργαζόμενους των χωρών αυτών σε μεροκάματα και μισθούς πείνας. Καλούμε σε δυνάμωμα της δράσης για γνήσια λαϊκή αλληλεγγύη και βοήθεια στους πληγέντες, χωρίς τη μεσολάβηση κυβερνήσεων και των διάφορων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

2. Καταδικάζουμε τα σχέδια των ΗΠΑ για νέες πολεμικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν ή της Συρίας, καθώς και τις βρώμικες μεθοδεύσεις - μαζί με την ΚΟΛΟΜΒΙΑ - σε βάρος της μπολιβαριανής δημοκρατίας της ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ.

3. Συμπαραστεκόμαστε στον αγωνιζόμενο λαό του ΙΡΑΚ, είμαστε αλληλέγγυοι στην ΙΡΑΚΙΝΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, εκφράζουμε την καταδίκη των απεχθών βασανιστηρίων, απαιτούμε την άμεση προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς στη Βαβυλώνα και σ' όλο το Ιράκ και απαιτούμε την άμεση απόσυρση όλων των στρατευμάτων κατοχής.

4. Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία των αρχών ασφαλείας σε βάρος Ελλήνων και μεταναστών και απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία όλων των υπεύθυνων για τους βασανισμούς και άλλες συναφείς ενέργειες.

5. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στη συμμετοχή της Ελλάδας στην πολιτική - στρατιωτική ΝΑΤΟική άσκηση - διαχείρισης κρίσεων στρατηγικού επιπέδου CMX 05, πρόβα στο δόγμα περί προληπτικού πολέμου - τις αλλαγές δομών στις ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ και τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα για συμμετοχή στις τρομοκρατικές επιχειρήσεις της ιμπεριαλιστικής - νέας τάξης πραγμάτων.

6. Εκφράζουμε την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεσή μας στο λεγόμενο "ευρωσύνταγμα", που θωρακίζει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, εντείνει τους εξοπλισμούς. Είναι πρόκληση στους λαούς που αγωνίζονται για την ειρήνη, η στρατιωτικοποίηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και η υιοθέτηση του αμερικανικού δόγματος του προληπτικού πολέμου με το άλλοθι της "τρομοκρατίας".

7. Καλούμε όλους τους αγωνιστές της ειρήνης, το λαό και τη νεολαία της Αθήνας, να καταδικάσουν τις διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών και αγωνιζόμενων μαθητών και να συμμετάσχουν στους αγώνες για μόρφωση και εκπαίδευση για όλους τους νέους.

8. Οι μεθοδεύσεις για απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων είναι κίνηση εχθρική νια τους εργαζόμενους και το λαϊκό κίνημα. Σε όλες τις κινητοποιήσεις, οι αγωνιστές της ειρήνης θα δώσουν το δικό τους παρών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταδικάζει τη δολοφονία του Ινδού φοιτητή (2013-04-06 00:00:00.0)
Καταδικάζει τη δολοφονία του Ινδού φοιτητή (2013-04-06 00:00:00.0)
Να αποσυρθούν τα απεργοσπαστικά μέτρα (2010-10-01 00:00:00.0)
Να καταδικαστεί η ισραηλινή κατοχή (2008-12-31 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στο λαό της Κολομβίας (2003-05-10 00:00:00.0)
Φουσκώνει το ποτάμι της οργής και της καταδίκης (1999-02-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ