Τρίτη 25 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Δεν υποτασσόμαστε στη βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού

Εκδήλωση για το σοσιαλισμό πραγματοποιήθηκε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου

Ιδιαίτερα μαζική και μαχητική και με εντυπωσιακή την παρουσία της νεολαίας, ήταν η εκδήλωση προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ στην Κομοτηνή, με κύριο ομιλητή τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη. Στην εκδήλωση συμμετείχε και αντιπροσωπεία του ΚΚ Τουρκίας, ενώ στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν θεατρικά δρώμενα, διαβάστηκαν αποσπάσματα από τα έργα Ελλήνων και Τούρκων προοδευτικών ποιητών και έπαιξε τούρκικο μουσικό συγκρότημα.

Λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα νέοι και νέες της ΚΝΕ πραγματοποίησαν πορεία από το κέντρο της πόλης στη Νομική Σχολή, όπου γινόταν η εκδήλωση, φωνάζοντας αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα.

»Μπορούμε την πείρα να τη μετατρέψουμε σε λαϊκή δράση. Δεν υποτασσόμαστε στη βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού και μπορούμε επιστημονικά να ερμηνεύσουμε την ανάγκη του σοσιαλισμού και της ανατροπής του καπιταλισμού», τόνισε ο Θ. Παφίλης στην ομιλία του που είχε θέμα της «Γιατί ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον μας».

Ο Θ. Παφίλης κάλεσε τους συγκεντρωμένους και μέχρι και μετά το συνέδριο και με εφόδιο την πείρα που απόχτησαν οι κομμουνιστές με τη δράση τους όλα αυτά τα χρόνια «να ανοιχτούν» στο λαό, με περισσότερη εμπιστοσύνη, να τον ακούσουν ακόμη πιο πολύ, να βάλουν την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, γιατί, όπως τόνισε, «όλοι οι υπόλοιποι ζητούν από τους εργαζόμενους να υποταχτούν στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα».

«Εχουμε ένα μέτωπο με σαφήνεια αντιιμπεριαλιστικό, αντιμονοπωλιακό που στρέφεται κατά της κυρίαρχης πολιτικής και σ' αυτό πρέπει να συνενωθούν όλοι εκείνοι που "χτυπιούνται". Η άρχουσα τάξη, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ προσπαθούν να χωρίσουν το λαό, να στρέψουν τους αγρότες της Θράκης κατά των αγροτών της Θεσσαλίας, τους Πελοποννήσιους κατά της Μακεδονίας, τους εργάτες του ιδιωτικού κατά του Δημοσίου, τους ξένους εργάτες κατά των Ελλήνων και το αντίθετο, τους μικρομεσαίους κατά των εργατών και έτσι, αφού τους διαιρούν θα μπορούν να τους λιανίσουν κυριολεκτικά. Η απάντηση, λοιπόν, είναι συσπείρωση, μέτωπο κατά της πολιτικής αυτής».

«Οι προτάσεις είναι δύο», κατέληξε. «Η μια είναι να διαχειριστούμε τον καπιταλισμό που ζητάνε όλοι οι υπόλοιποι, δηλαδή να υποταχτούμε και η άλλη είναι να τον ανατρέψουμε που είναι η πρόταση του ΚΚΕ».

Χαιρέτισε την εκδήλωση εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας η Μελτέμ Κολγκακτσή.

«Και στην Τουρκία όπως στην ΕΕ υπάρχει μια διαδικασία ιδιωτικοποίησης από την εκπαίδευση και την υγεία μέχρι σ' όλους τους άλλους τομείς. Επίσης, η επίθεση ενάντια στην εργατική τάξη γίνεται εντονότερη. Εμείς, λοιπόν, οι κομμουνιστές, οι πατριώτες της χώρας μας μαζικοποιούμε τον αγώνα ενάντια σ' αυτή την πολιτική. Σ' αυτόν τον αγώνα, μας ενθαρρύνουν και μας δίνουν μεγάλη δύναμη οι ενέργειες των Ελλήνων κομμουνιστών ενάντια στην ΕΕ και τον ιμπεριαλισμό. Ζήτω η αλληλεγγύη ανάμεσα στους Τούρκους και τους Ελληνες κομμουνιστές», είπε η εκπρόσωπος του ΚΚ Τουρκίας.

«Οι αδελφικές σχέσεις των δύο κομμουστικών κομμάτων Ελλάδας και Τουρκίας δείχνουν ότι ο μόνος δρόμος είναι η φιλία και η αλληλεγγύη στον κοινό αγώνα των δύο λαών και είναι ο μόνος τρόπος να απαντήσουμε στη συντονισμένη επίθεση του ιμπεριαλισμού στην περιοχή μας», επισήμανε στο χαιρετισμό του ο γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Αν. Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ, Θόδωρος Χιόνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ