Τρίτη 25 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΑΚΟΜΑ...

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ... «Δεν μπορεί να παραγνωριστεί η πάγια νομολογία του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ότι το κοινοτικό δίκαιο υπερέχει του εθνικού δικαίου ακόμη και του Συντάγματος» (ο επίτροπος Σταύρος Δήμας στο «ΒΗΜΑ»).

ΠΟΙΑΝΟΥ ΕΘΝΟΥΣ; «Είναι φανερό πια ότι η ερήμωση της υπαίθρου, ο σχολάζων αγροτικός πληθυσμός, το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας και εκπαίδευσης, η ανυπαρξία σχεδίου έχουν κατασκευάσει μια βραδυφλεγή βόμβα που θα σκάσει όχι μόνο στα χέρια της κυβέρνησης, αλλά και επί της κεφαλής της κοινωνίας. Είναι ώρα για τολμηρές αποφάσεις και δράση. Είναι ώρα για εθνική συστράτευση» (το κύριο άρθρο στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΠΟΙΑ ΡΑΝΤΖΑ... «Υπήρξε κατ' αρχήν σύγκλιση απόψεων μεταξύ των υπουργών όσον αφορά το θέμα των διαρθρωτικών πολιτικών, στο πλαίσιο της οποίας οι χώρες που έχουν ήδη προχωρήσει σε αλλαγές στο συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό (κλάδο υγείας) σύστημα θα αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη "ελαστικότητα" όταν θα ελλείμματά τους θα πλησιάζουν ή θα υπερβαίνουν το όριο του 3% του ΑΕΠ. Το αντίθετο θα συμβαίνει με τις χώρες, οι οποίες έχουν ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά συστήματα με μεγάλα αναλογιστικά ελλείμματα που θα επιβαρύνουν τη μελλοντική δημοσιονομική κατάσταση της χώρας» (η άτυπη συμφωνία του Ecofin στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΕΙΔΕΣ Η ΚΑΠ; «Μόνο την κορυφή του παγόβουνου στα αγροτικά προβλήματα αποτελεί η υπόθεση του βαμβακιού που ξεσηκώνει σημαντική μερίδα αγροτών και ήδη βγάζει τα τρακτέρ στο δρόμο. Σε ακόμη χειρότερη θέση βρίσκονται οι περισσότερες κατηγορίες καλλιεργητών» (το κύριο άρθρο στα «ΝΕΑ»).

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΠΟΛΙΤΕΣ»: «Τέλος στους νταβατζήδες και στις συντεχνίες βάζει ο πρωθυπουργός έχοντας θέσει ως πρωταρχικό του στόχο την επαναφορά της πολιτικής στο προσκήνιο και τη μετατόπιση του βάρους των κυβερνητικών επιλογών για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας προς όφελος των πολιτών» (το μη διαπλεκόμενο ρεπορτάζ στον «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ» του Ρίζου).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ