Τρίτη 25 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Αποστείρωση από δημοσιογράφους και ενημέρωση

Νέα στεγανά με νεοταξικά χαρακτηριστικά και ΝΑΤΟικές προδιαγραφές

Επιχείρηση αποστείρωσης του υπουργείου Εθνικής Αμυνας από τους δημοσιογράφους και την ελεύθερη ενημέρωση, βρίσκεται σε εξέλιξη με πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου. Τελικά, οι μάσκες της δήθεν νέας χωροταξικής διευθέτησης των γραφείων Τύπου, έπεσαν και αποκαλύφθηκαν οι πραγματικές προθέσεις αυτών που τις φορούσαν.

Αποκαλύφθηκε ότι πραγματικός τους στόχος είναι ο εξοστρακισμός των δημοσιογράφων, δηλαδή να τους διώξουν, ώστε να μην κυκλοφορούν στο χώρο του υπουργείου και να κλείσει οποιαδήποτε χαραμάδα θα μπορούσε να υπάρξει σε αυτό το οικοδόμημα. Βέβαια, ποτέ οι δημοσιογράφοι δεν κυκλοφορούσαν στους διαβαθμισμένους χώρους του υπουργείου και ούτε η ηγεσία του υπουργείου επικαλείται κάτι τέτοιο. Πρόκειται για ένα νέο είδος στεγανών στο χώρο του υπουργείου Αμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων γενικότερα, τη φορά αυτή με νεοταξικά χαρακτηριστικά και ΝΑΤΟικές προδιαγραφές.

Το πρώτο βήμα, στα πλαίσια της μεθόδευσης αυτής, έγινε με τη συγκέντρωση όλων των γραφείων Τύπου, του ΓΕΕΘΑ, του ΓΕΣ, του ΓΕΝ και του ΓΕΑ στο ισόγειο του υπουργείου υπό τον άμεσο έλεγχο του διευθυντή ενημέρωσης του υπουργείου, ο οποίος, μετά από πολλά χρόνια είναι και πάλι ένστολος. Το επόμενο βήμα άρχισε να εφαρμόζεται από χτες και είναι η απαγόρευση στους δημοσιογράφους να κυκλοφορούν σε όλους τους χώρους του υπουργείου, εκτός από τον περιορισμένο χώρο του ισογείου, όπου βρίσκονται τα γραφεία Τύπου.

Η ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ που συνεδρίασε χτες εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την πρωτοφανή απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας να απαγορεύσει την ελεύθερη πρόσβαση των δημοσιογράφων σε όλο το υπουργείο, με εξαίρεση την αίθουσα Τύπου. Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού, οι δημοσιογράφοι θα μπορούν να μετακινηθούν στους χώρους όπου μέχρι χτες επιτρεπόταν η διακίνησή τους, μόνο έπειτα από σχετική αίτηση, έγκριση από την πολιτική ηγεσία και συνοδεία στρατονόμου. Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ επισημαίνει ότι με την απόφασή του αυτή, ο υπουργός επιβεβαιώνει τις προθέσεις του να χειραγωγήσει με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο την ενημέρωση του ελληνικού λαού. Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε ομόφωνα να συνεχιστεί η μη αναφορά απ' τα ΜΜΕ στα ονόματα όλων των μελών της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και στις τηλεοράσεις να μην προβάλλεται η εικόνα τους. Ακόμη, προγραμματίζει και άλλες κινητοποιήσεις εντός εβδομάδας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ