Τρίτη 25 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ» ΩΡΑΡΙΟΥ
ΚΟΙΝΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ εργατοϋπαλλήλων και ΕΒΕ

Με απεργία στις 7 Φλεβάρη απαντούν στο εξοντωτικό ωράριο της κυβέρνησης οι εργαζόμενοι στο εμπόριο και οι ΕΒΕ της Αθήνας

Με 24ωρη απεργία στις 7 Φλεβάρη απαντούν οι εργαζόμενοι στο εμπόριο και στις υπηρεσίες στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην «απελευθέρωση» του ωραρίου των καταστημάτων. Δίπλα τους συστρατεύονται μικρομεσαίοι και αυτοαπασχολούμενοι, καθώς η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) καλεί τους ΕΒΕ να κλείσουν την ίδια μέρα τα καταστήματά τους, να οργανώσουν τον κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους του κλάδου. Ηδη οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ παίρνουν στα χέρια τους την υπόθεση της απεργίας, με πλατιά εξόρμηση των στελεχών του σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Παράλληλα με το ωράριο, όμως, η κυβέρνηση έχει σχέδια, για βαθύτερες ανατροπές στο χρόνο εργασίας και στο κόστος των υπερωριών, κάτι που επιμόνως αξιώνουν οι βιομήχανοι. Γεγονός που βάζει σ' όλους τους κλάδους και σ' όλους τους εργαζόμενους, το καθήκον για μαζική αντίσταση ενάντια στην αύξηση του χρόνου εργασίας, με όποια μορφή και αν εκφράζεται, και κάνει, ακόμα πιο επίκαιρο, το αίτημα των ταξικών δυνάμεων για γνήσιο 35ωρο, με 7ωρο και 5ήμερο.


ΣΕΛ.  16   -   17

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ