Τρίτη 25 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα παραλειπόμενα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΠΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ο Γιώργος Αλογοσκούφης..! Οι αυξήσεις της εισοδηματικής πολιτικής στους συνταξιούχους - είπε - θα είναι «πιο πάνω» απ' αυτές των μισθωτών και όλες μαζί «πιο πάνω» από τον πληθωρισμό.

«Ξέχασε», βέβαια, να σημειώσει ότι αναφέρεται στον επίσημο πληθωρισμό και όχι στις πραγματικές ανατιμήσεις των βασικών ειδών ανάγκης...

Κυρίως, όμως, παρέλειψε να μας πει πως όλα αυτά θα είναι «πιο κάτω» από τις ανάγκες ενός μισθωτού ή συνταξιούχου, προκειμένου να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του!

Επίσης, είναι βέβαιο πως τα προαναφερόμενα ποσοστά αυξήσεων θα είναι πολύ «πιο κάτω» από το ύψος των αυξήσεων στις επιχορηγήσεις, που θα δοθούν σε επιχειρήσεις, μέσω των κάθε λογής «αναπτυξιακών» νόμων.

Επιχειρήσεις, οι οποίες θα φορολογηθούν πολύ «πιο κάτω» από τον μέσο μισθωτό, ενώ ο τελευταίος θα πληρώσει φόρο τρεις φορές μεγαλύτερο, ποσοστιαία, από την... αύξηση που θα πάρει!

Και για να «παίξουμε» λίγο ακόμη με τις λέξεις, το τελικό συμπέρασμα είναι πως το 2005 θα είναι πάλι μια χρονιά, όπου οι «πάνω» θα κερδίσουν ακόμη παραπάνω και αυτοί που πάντα πληρώνουν θα βρεθούν ακόμη «πιο κάτω».

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ - με ευθύνη πολύ συγκεκριμένων Μέσων Ενημέρωσης - ολόκληρη η κοινωνία παρακολουθεί με... αγωνία τις προσπάθειες διαφόρων επιχειρηματιών να αντιμετωπίσουν - υποτίθεται - τις διατάξεις του «βασικού μετόχου»!

Σχεδόν τους έχουμε ...λυπηθεί όλους αυτούς τους ιδιοκτήτες κατασκευαστικών εταιριών, εφημερίδων, τηλεοράσεων, περιοδικών και εταιριών παραγωγής ενημερωτικών και ψυχαγωγικών προϊόντων, κλπ., κλπ., που προσπαθούν να «τακτοποιήσουν» τις μετοχές τους.

Ας μην ανησυχούν πάντως. Οι δικηγόροι και οι λογιστές θα βρουν όπως πάντα άκρη. Οι «αχυράνθρωποι» θα κάνουν τη δουλιά τους και γενικότερα το σύστημα θα συνεχίσει να δουλεύει. Αλλωστε, ουδέποτε κινδύνευσε από τέτοιες ή παρόμοιες διατάξεις και νόμους.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ