Τρίτη 1 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΜΙΣΤΡΑ ΤΑΞΙ - ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΔΧ
Αυξάνονται κατά 8% μέσα στο Φλεβάρη

Eurokinissi

Αυξήσεις στα κόμιστρα των ταξί και των φορτηγών αυτοκινήτων ΔΧ όλων των κατηγοριών, αποφάσισε η κυβέρνηση.

Οι αυξήσεις στα κόμιστρα των ταξί ανέρχονται μεσοσταθμικά στο 8,3% και θα τεθούν σε ισχύ από τις 15 Φλεβάρη. Μέσα στο Φλεβάρη θα ισχύσουν και οι αυξήσεις 4% στα κόμιστρα των φορτηγών ΔΧ, ενώ το επόμενο εξάμηνο τα κόμιστρα στα φορτηγά θα αυξηθούν επιπλέον κατά 4%.

Μετά την επιβολή των αυξήσεων, τα κόμιστρα των ταξί διαμορφώνονται ως εξής (σε παρένθεση το ισχύον κόμιστρο): Δικαίωμα εκκίνησης (πτώση σημαίας) 0,85 ευρώ (0,75). Μονή ταρίφα 0,30 ευρώ (0,28). Διπλή ταρίφα 0,56 ευρώ (0,53). Ελάχιστη αποζημίωση 1,75 ευρώ (1,60) και ωριαία αναμονή 7,90 ευρώ (7,50).

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη αύξηση στα κόμιστρα των ταξί, μεσοσταθμικά κατά 15%, ήταν τον Ιούνη του 2004.

Σημειώνεται ότι οι αυτοκινητιστές ταξί δε συμφωνούν με το ύψος των αυξήσεων που ενέκριναν οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομίας και Μεταφορών - Επικοινωνιών και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων, διεκδικώντας και την ικανοποίηση άλλων αιτημάτων του κλάδου.

  • Συνεχίζονται οι διερευνητικές επαφές για το ξεπούλημα των «Ολυμπιακών Αερογραμμών» και των άλλων κερδοφόρων δραστηριοτήτων του Ομίλου, ενώ ο φάκελος με τους υποψήφιους αγοραστές θα ανοίξει στις 15 Φλεβάρη.

Αυτό επανέλαβαν χτες οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών και Μεταφορών - Επικοινωνιών, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ