Τρίτη 1 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Ποια νομιμότητα;

Να εκφράσει για άλλη μια φορά την απόλυτη προσήλωση της κυβέρνησης της ΝΔ στη «νομιμότητα» της Ευρωπαϊκής Ενωσης έσπευσε χτες ο Ε. Μπασιάκος. Στο πλαίσιο του επικοινωνιακού μονολόγου του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έκανε χτες δήλωση στα κανάλια για να σχολιάσει, λέει, δηλώσεις των εκπροσώπων των αγροτών του ΚΚΕ. Κι αυτή τη δήλωσή του, την έκανε μετά και ανακοίνωση Τύπου. Βέβαια ο Ε. Μπασιάκος δε διευκρίνισε ποιες ακριβώς δηλώσεις, σχολίασε...

Ομως η «νομιμότητα» της ΕΕ και η πολιτική που υλοποιεί ο Μπασιάκος και η κυβέρνηση της ΝΔ στο πλαίσιο των επιταγών της ΚΑΠ και του ΠΟΕ, είναι που έχει φέρει τους μικρομεσαίους αγρότες σε δεινή θέση. Τα «νόμιμα» και «συμβατά» μέτρα της ΕΕ είναι αυτά που οδηγούν τους μικρομεσαίους αγρότες στη φτώχεια και το ξεκλήρισμα. Οι «νόμιμοι» κανονισμοί της ΕΕ είναι που επιβάλλουν βαριά πρόστιμα συνυπευθυνότητας και συρρικνώνουν την αγροτική παραγωγή. Οι «νόμοι» της νέας ΚΑΠ και του ΠΟΕ είναι αυτοί που εξαφάνισαν κάθε ίχνος προστασίας του αγροτικού εισοδήματος και της εγχώριας παραγωγής, ενώ επιτρέπουν τις αθρόες εισαγωγές. Είναι οι «νόμοι» που στο όνομα της ελεύθερης αγοράς οδηγούν τις τιμές των αγροτικών προϊόντων σε εξευτελιστικά επίπεδα.

Βέβαια ο Ε. Μπασιάκος δηλώνει ό,τι δηλώνει, γιατί υπηρετεί μια καθαρά αντιλαϊκή - αντιαγροτική πολιτική. Και την αδιαλλαξία της κυβέρνησης της ΝΔ να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα της αγροτιάς, ο Μπασιάκος την «καμουφλάρει» με δηλώσεις ότι δεν είναι «νόμιμα» για την ΕΕ τα αιτήματα των αγροτών. «Νόμιμο» προφανώς είναι μόνο να μειώνονται με τους νόμους της ΕΕ οι επιδοτήσεις, οι τιμές και το εισόδημα των αγροτών! Ε, αυτή τη «νομιμότητα» δεν τη δέχεται και την αντιπαλεύει αγωνιστικά το ΚΚΕ και όσοι αγρότες πιστεύουν στην πολιτική του.


Κ. Δ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ