Τρίτη 1 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Στηρίζουν τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Να στηρίξουν τα συλλαλητήρια της ΠΑΣΥ σ' όλη την Ελλάδα, καλεί το ΔΗΚΚΙ «όλους τους πολίτες και τους φορείς». Το ΔΗΚΚΙ χαιρετίζει και δηλώνει ότι «συμμετέχει ενεργά στις αγροτικές κινητοποιήσεις της αγροτιάς και στηρίζει τον κρίσιμο αγώνα των αγροτών όλης της χώρας ενάντια στον αφανισμό των αγροτικών πληθυσμών και της αγροτικής παραγωγής.

Η στήριξη της αγροτιάς, επισημαίνει το ΔΗΚΚΙ «δεν είναι θέμα μόνο οικονομικό, αλλά και εθνικό, αφορά το ίδιο το μέλλον του τόπου μας. Η κυβέρνηση πρέπει εδώ και τώρα να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα φέρει ακέραια την ευθύνη για κάθε πρόβλημα που θα προκύψει».

Στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών στέκεται και η πολιτική κίνηση Κομμουνιστική Ανανέωση. Με ανακοίνωσή της χαιρετίζει τους αγωνιζόμενους αγρότες που «κινητοποιούνται το τελευταίο διάστημα με κορύφωση την πανελλαδική κινητοποίηση της εργαζόμενης αγροτιάς της 31ης Γενάρη ενάντια στις νεοφιλελεύθερες αντιαγροτικές πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και προηγούμενα του ΠΑΣΟΚ όσο και των ιμπεριαλιστικών ενώσεων, της ΕΕ και του ΠΟΕ». Η Κομμουνιστική Ανανέωση στηρίζει τους αγρότες και τις κινητοποιήσεις τους «με όποιες μορφές αυτοί αποφασίζουν». Επισημαίνει τη «φανερή ανάγκη συγκρότησης ενός ριζοσπαστικού Αγροτικού Κινήματος, ενός πλατιού Μετώπου, με κορμό την ΠΑΣΥ». Μέτωπο που «όχι μόνο θα αντιστέκεται αποτελεσματικά στις αντιαγροτικές πολιτικές, αλλά θα ανοίγει το δρόμο για μια ριζοσπαστικά αγροτική πολιτική, που θα στηρίζεται σε ένα Δημόσιο Τομέα και παρέμβαση στην αγροτική πίστη, την αγροτική ασφάλιση και την ασφάλιση της παραγωγής, την έρευνα και τεχνολογία, κυρίως ενός Παραγωγικού Συνεταιρισμού νέου τύπου της εργαζόμενης αγροτιάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ