Τρίτη 1 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Μαχητικές συγκεντρώσεις

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε πέντε νομούς έγιναν και στη Δυτική Ελλάδα, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης της ΠΑΣΥ.

Στην Αιτωλοακαρνανία, παρά τη βροχή, έγιναν δύο συγκεντρώσεις επί της Εθνικής Οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων, με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, ενώ πολλά τρακτέρ κατέβηκαν στην Κατοχή στην περιοχή του Μεσολογγίου. Η μία συγκέντρωση έγινε στη Συκιά στη διασταύρωση προς τη Μακρυνία. Εκεί ο δρόμος έκλεισε χτες το μεσημέρι για λίγο παραπάνω από μισή ώρα. Η άλλη συγκέντρωση έγινε στη θέση Σαμάρι στη διασταύρωση προς Κατούνα, όπου συμμετείχαν βασικά καπνοπαραγωγοί του Ξηρομέρου. Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν εκεί για περισσότερες από τρεις ώρες.

Στην Αρτα περισσότεροι από 400 αγρότες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κιλκίς και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στη Νομαρχία. Στους συγκεντρωμένους, εκτός από εσπεριδοκαλλιεργητές, αισθητή παρουσία έκαναν οι παραγωγοί ακτινιδίων, που πούλησαν τη σοδειά του 2004 στις πλέον εξευτελιστικές τιμές. Στη συγκέντρωση βασικοί ομιλητές ο πρόεδρος της ΟΑΣ Αρτας Ν. Γιαννούλης και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρτας Ν. Γλυνάτσης.

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν εμπόδισαν τους αγρότες της Κέρκυρας να δηλώσουν «παρών» στο συλλαλητήριο της ΠΑΣΥ στην πλατεία Σαρόκο. Οι περίπου 800 διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα υπέρ των αγώνων και των αιτημάτων τους, ενώ δεν έλειψε και η ένταση, καθώς εμποδίστηκε η συμμετοχή της νεολαίας από τα σχολεία του νησιού, με απειλές για 5ήμερες αποβολές. Στη συνέχεια, οι αγρότες, αφού έκαναν το γύρο της πόλης, έφτασαν στη Νομαρχία, όπου και παρέδωσαν το ψήφισμα διαμαρτυρίας τους.

Η συγκέντρωση στα Γιάννενα έγινε στο Δημαρχείο Ελεούσας. Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών εξέφρασαν και οι εργαζόμενοι από το νομό, ενώ συμμετείχε και κλιμάκιο του Συνδικάτου Οικοδόμων. Την ομιλία εκφώνησε το μέλος της ΠΑΣΥ Νίκος Σιαράδας. Στην Πρέβεζα, η συγκέντρωση στο Φόρο ξεκίνησε στις 11.30. Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών εξέφρασαν το Συνδικάτο Οικοδόμων και ο τοπικός σύλλογος των ψαράδων, που εκπρόσωπός τους εκφώνησε και ομιλία. Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου. Μετά τη συγκέντρωση, περίπου 100 αγροτικά αυτοκίνητα έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης, καταλήγοντας στη Νομαρχία όπου και παρέδωσαν ψήφισμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ