Τρίτη 1 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ
Επί ποδός για την επιτυχία της απεργίας

Ανοιχτό συμβούλιο των σωματείων της Αθήνας στον πεζόδρομο της Ερμού, την Πέμπτη, 3 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ. Στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια μέρα στις 8 μ.μ.

Με αμείωτη ένταση δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας την ερχόμενη Δευτέρα, 7 Φλεβάρη, τα σωματεία του εμπορίου και των υπηρεσιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Με καθημερινές εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς καλούν τους εργαζόμενους με την αποφασιστική τους συμμετοχή στην απεργία να δώσουν δυναμική απάντηση στην απόφαση της κυβέρνησης για παραπέρα διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Να συντονίσουν τη δράση τους με τους μικρούς εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ που βρίσκονται και αυτοί στο στόχαστρο της κυβερνητικής επίθεσης. Να δώσουν δυναμική απάντηση στις συμβιβασμένες ηγεσίες στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και τη ΓΣΕΕ, που συμφωνούν με το σημερινό εξοντωτικό ωράριο και τις ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Να διεκδικήσουν αποφασιστικά: Την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που διέπουν το ωράριο. Τρία απογεύματα κλειστά τα καταστήματα. Ενιαίο συνεχές ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, όχι πάνω από 48 ώρες λειτουργίας. 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο. Κατάργηση ωρομισθίου και μερικής απασχόλησης, μόνιμη και σταθερή δουλιά. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής ως αργίας. 1.200 ευρώ βασικό μισθό. 960 ευρώ κατώτερη σύνταξη.

Στα πλαίσια της καλύτερης προετοιμασίας της απεργίας τα σωματεία του εμπορίου και των υπηρεσιών στην Αθήνα καλούν τους εργαζόμενους σε ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο στον πεζόδρομο της Ερμού (Ερμού και Βουλής), την Πέμπτη, 3 Φλεβάρη, στις 6 το απόγευμα. Θα ακολουθήσει πικετοφορία στην Ερμού.

Στη Θεσσαλονίκη, οργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας μεθαύριο Πέμπτη, 3 Φλεβάρη, στις 8 το βράδυ, στην Τσιμισκή με Αριστοτέλους. Τη συγκέντρωση διοργανώνουν η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων, τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου και τα επιχειρησιακά σωματεία των εργαζομένων στα καταστήματα «Λαμπρόπουλοι», «Μαρινόπουλος - Καρφούρ» - «DIA», «LIDL» και «ΜΑΚΡΟ».

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου καλεί σε σύσκεψη τη Δευτέρα, 7 Φλεβάρη, στις 6.30 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο για το θέμα του ωραρίου και την ανάληψη συγκεκριμένων αγωνιστικών πρωτοβουλιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ