Τρίτη 1 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Αλληλέγγυοι στον αγώνα της αγροτιάς

Την αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα της φτωχομεσαίας αγροτιάς και τη στήριξή της στο ενωτικό αγωνιστικό πλαίσιο της ΠΑΣΥ δηλώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ). Στην ανακοίνωσή αναφέρουν πως «η πανελλαδική παναγροτική κινητοποίηση της 31ης Γενάρη ανέδειξε τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της χώρας εξαιτίας των πολιτικών της προηγούμενης και της σημερινής κυβέρνησης που στηρίζονται και εφαρμόζουν κατά γράμμα την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ».

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών είναι «άρρηκτα δεμένες» με τα οξυμένα προβλήματα των μικρών εμπόρων και αυτοαπασχολούμενων, τονίζει η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων ΒΔ Ελλάδας και Νήσων. Στο ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης αναφέρεται πως «μοναδική διέξοδος για όλους εμάς είναι ο κοινός αγώνας για αντίσταση, ρήξη και ανατροπή αυτής της πολιτικής. Για μια φιλολαϊκή πολιτική, που θα έχει στο κέντρο της προσοχής της τα λαϊκά συμφέροντα και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων».

Τη συμπαράστασή του εξέφρασε επίσης ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Αυτοκινητιστών Αθήνας - Ν. Αττικής.

Μήνυμα συμπαράστασής εξέδωσαν ακόμα το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος, νομού Λάρισας, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Λάρισας, το τοπικό παράρτημα Λάρισας του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών.

Οι γυναίκες

Μέσα από τους συντονισμένους αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς, με τα άλλα λαϊκά στρώματα δίνουν την απάντησή τους οι γυναίκες της θεσσαλικής υπαίθρου. Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, η Ενωση Γυναικών Λάρισας, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Βόλου αλλά και οι σύλλογοι από τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, το Γραμματικό και τη Σεκλίζα, τονίζουν πως διεκδικούν αυτά που «μας ανήκουν, αυτά που μας χρωστούν και μας χρωστούν πολλά». Παράλληλα, επισημαίνουν πως παράνομοι είναι όσοι «εφαρμόζουν τις πολιτικές του ξεκληρίσματος και συμφωνούν στις εξοντωτικές ΚΑΠ και τους καταστροφικούς "κανονισμούς" της ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ