Τρίτη 1 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Ρεσιτάλ δημαγωγίας

Ρεσιτάλ δημαγωγίας πάνω στα οξυμένα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς, που δημιουργεί, οξύνει και πολλαπλασιάζει η αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ελληνικών κυβερνήσεων έδωσε κατά την επίσκεψή του στη Λάρισα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σε ανακοίνωσή της σχετικά με την επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ τονίζει πως «ο κ. Παπανδρέου είπε πολλά καλά λόγια για τους αγρότες και κατηγόρησε τη ΝΔ επειδή τους εμπαίζει και τους συκοφαντεί. Μάλιστα, επαναλαμβάνοντας αυτό που έλεγε προεκλογικά ο σημερινός πρωθυπουργός, υποσχέθηκε ότι θα πολεμήσει ο ίδιος προσωπικά υπέρ των συμφερόντων του αγρότη. Αλλά ας υπενθυμίσουμε ποιος μιλάει».

Συνεχίζοντας υπενθυμίζει πως ο Γ. Παπανδρέου είναι ο πρόεδρος ενός κόμματος το οποίο διαχειριζόμενο, επί πολλά χρόνια, την κυβερνητική εξουσία:

  • Υλοποίησε μια πολιτική - την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ - που ξεκλήρισε με βίαιο τρόπο 200.000 αγροτικά νοικοκυριά.
  • Αντιμετώπισε τις αγροτικές κινητοποιήσεις με τις συκοφαντίες, τα ρόπαλα των ΜΑΤ και τη ρομφαία των «αγροτοδικείων».

Προσθέτει, δε, πως το ΠΑΣΟΚ ως αξιωματική αντιπολίτευση τους τελευταίους δέκα μήνες:

  • Βοηθάει όπου, όπως και όσο μπορεί την κυβέρνηση της ΝΔ να συνεχίσει και να ολοκληρώσει την πολιτική ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς.
  • Επιχειρεί να κρατήσει τους οπαδούς του μακριά από τους αγροτικούς αγώνες που έχουν ολοκληρωμένο διεκδικητικό πλαίσιο και προοπτική.

Σχετικά με τα όσα είπε για «νέο ξεκίνημα» του ΠΑΣΟΚ, η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ υπογραμμίζει πως «δεν αναφέρει τίποτα το νέο για τον αγροτικό κόσμο. Εμεινε στα παλιά, εκθειάζοντας την ΚΑΠ».

Και καταλήγει: «Το ΚΚΕ ζητάει από τους μικρομεσαίους αγρότες να μην παρασυρθούν, από τη "νέα δημαγωγία" του ΠΑΣΟΚ. Καθώς όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται πως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ "είναι το ίδιο και το αυτό", μπορούν και πρέπει να απεμπλακούν από την πολιτική επιρροή του δικομματισμού, να πλησιάσουν το ΚΚΕ και να δώσουν πιο αποτελεσματικά τη μεγάλη μάχη για να μην ξεκληριστούν και να γίνουν νοικοκύρηδες στον τόπο τους.

Σήμερα, πλέον, ο αγροτικός κόσμος συνειδητοποιεί πώς αν δεν ανατραπεί η αντιαγροτική πολιτική και δε "φύγουν από τη μέση" οι "πράσινοι" και οι "γαλάζιοι" διαχειριστές της, αλλά και ο ΣΥΝ που στηρίζει το μονόδρομο διαχείρισης, δεν πρόκειται να δει καλύτερες μέρες.

Σήμερα, πλέον, ο αγροτικός κόσμος βλέπει πιο καθαρά ότι μόνο το ΚΚΕ ενδιαφέρεται για το παρόν και το μέλλον της μικρής και μεσαίας αγροτιάς και παλεύει, αταλάντευτα, στο πλευρό της.

Σήμερα, πλέον, ο αγροτικός κόσμος αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει οδός διεξόδου και τη δίνει το ΚΚΕ, με την πολιτική του πρόταση για την αγροτική οικονομία. Ο παραγωγικός συνεταιρισμός που προτείνει το ΚΚΕ είναι η ελπίδα και η προοπτική της μικρομεσαίας αγροτιάς και μπορεί και πρέπει να γίνει "αγωνιστική σημαία" του αγροτικού κινήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ